Salut Laboral

Intersindical informa de l’esborrany de la Guia tècnica per a l’elaboració del pla de contingència i continuïtat del treball durant la COVID-19

Aquesta guia afecta els àmbits de justícia, administració pública i docent de l’Administració de la Generalitat.

28 / 04 / 2020 | Intersindical

La Intersindical Valenciana ha rebut aquesta Guia tècnica elaborada per l’INVASSAT, perquè puguem revisar-la i presentar al·legacions, fins al dijous 30 d’abril.

Segons s’indica en el document:

La finalitat de la guia és desenvolupar el contingut mínim que ha d’incloure el Pla de Contingència i continuïtat en el treball durant la Covid-19 de cada centre de treball. Perquè aquest pla és l’instrument de gestió de treball que utilitzarà la persona amb la màxima responsabilitat de cada centre de treball, que haurà de planificar i adoptar les mesures necessàries per a eliminar o minimitzar en tot el possible la potencial exposició al SARS-CoV-2. És l’eina que ha d’assegurar que l’activitat preventiva de l’organització siga adequada, tenint en compte les condicions de l’activitat laboral i els riscos en el centre de treball, basant-se en els principis generals de l’activitat preventiva.

Aquesta guia serà aplicable als centres, serveis i unitats dependents dels sectors de Justícia, Funció Pública i Educació de la Generalitat, entesa aquesta com el conjunt d’òrgans i unitats administratives en els quals s’estructuren els serveis centrals i perifèrics de la presidència de la Generalitat, de la Vicepresidència del Consell i de cadascuna de les conselleries i els seus organismes autònoms, a excepció del sector sanitari.

Cada Conselleria o organisme autònom establirà procediments interns o normatives corresponents per a adaptar els seus Plans de Contingència als seus centres dependents, en funció de l’activitat, tipus de centre, grandària, etc. I amb tots els mitjans tècnics, humans i organitzatius necessaris seguint les recomanacions establides per l’autoritat sanitària en tot moment.

Li correspon a la Comissió Paritària de Seguretat i Salut (COPASESA) aprovar aquest documeno: “La Guia Técnica per a l’elaboració del Pla de Contingència i Continuïtat del treball durant la Covid-19”.

Com s’indica en la mateixa guia, afecta tres sectors de l’Administració de la Generalitat: justícia, administració pública i docent. Els tres comparteixen el mateix Servei de Prevenció de Riscos Laborals de personal propi de la Generalitat, en aquest cas l’INVASSAT. I estan en la mateixa Comissió Sectorial de Seguretat i Salut en el Treball des del 2013, després de publicar el decret 109/2013, de 26 de juliol, del Consell, que va modificar el decret 123/2001, del 10 de juliol, del Consell.

Des d’Intersindical continuarem reivindicant totes les mesures preventives necessàries perquè la protecció de totes les persones treballadores front a la COVID-19, siga adequada i real, perquè la seguretat i la salut és el primer.

GT_03.borrador_2_.pdf
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.