Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Intersindical participa en el II Fòrum Ciutadà de l’Aigua Pública de Castelló

Dijous 17 de juny de 2021 va tindre lloc el II Fòrum Ciutadà “LA GESTIÓ DE L’AIGUA PÚBLICA DE CASTELLÓ. Aigua clara i transparent”, en què Intersindical Valenciana va assistir com a membre de la Xarxa Valenciana per l’aigua pública.

21 / 06 / 2021 | Intersindical

En aquesta ocasió van participar, a més del Fernando Navarro, regidor de Transició Ecològica de l’ajuntament de Castelló, membres de diferents plataformes i associacions, com Francisco Rodríguez, de la Taula de l’Aigua de Terrassa, Francesc La Roca, de la Xarxa per l’Aigua Pública al País Valencià i Gonzalo Marín, de la Red Agua Pública.

Els ponents van contar la seua experiència i es va manifestar la necessitat d’avançar cap a una nova cultura de l’aigua a Castelló que l’entenga com un bé comú i no sols com una mercaderia.

Recordem que a la ciutat de Castelló, el cicle integral de l’aigua és gestionada per l’empresa privada FACSA i que el passat març es va prorrogar sense cap revisió el contracte de l’any 1983, del tot obsolet, fins a 2026, moment en el qual, i si hi ha sensibilitat social i política, es podria rescindir i remunicipalitzar la gestió, tal com ho han fet altres poblacions recentment, com Valladolid i Terrassa, i que ha sigut tot un èxit social i econòmic.

Des d’Intersindical Valenciana considerem l’aigua com un dret humà i que ha de ser gestionada de manera pública i democràtica, evitant el seu ús mercantilista.

En el context de crisi climàtica en el que estem abocats i preveient que pròximament l’aigua es convertirà en un bé escàs, considerem que la seua gestió ha de tornar a ser pública per a garantir la transparència i afrontar amb força els reptes climàtics i ambientals.

Per això, la Intersindical Valenciana va manifestar el seu suport a aquesta iniciativa i col·laborarà en les campanyes de sensibilització i conscienciació de la ciutadania, i en els processos per la remunicipalització i adopció de mesures de qualitat de la gestió del cicle urbà de l’aigua a Castelló.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.