Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Intersindical, per l’horta de la Safor

Intersindical ha signat el manifest d’adhesió a la Plataforma per la defensa de la terra, el patrimoni i el paisatge i en contra de l’ampliació de la CV-60 per huit municipis de la Safor.

12 / 07 / 2021 | Intersindical

Ha nascut una plataforma per la defensa de la terra, el patrimoni i el paisatge i en contra de l’ampliació de la CV-60 per huit municipis de la Safor: Per l’horta de la Safor!

La seua finalitat és que no es construïsca la prolongació de la CV-60 que la Generalitat Valenciana ha projectat recentment pels termes de huit pobles: Palma, Beniflà, Potries, la Font d’En Carròs, Rafelcofer, Beniarjó, Bellreguard i Almoines.
Exigeix a la Generalitat Valenciana que duga a terme un procés de participació perquè siguen els pobles afectats els que decidisquen què necessiten.

Aposta per la defensa de la terra, el patrimoni i el paisatge de la comarca de la Safor. Vol millorar el que ja existeix! Vol qualitat de vida als pobles!

Manifest

La finalitat de la plataforma Per l’horta de la Safor és evitar que es construïsca la prolongació de la CV-60 que la Generalitat Valenciana ha projectat recentment pels termes dels pobles de Palma, Beniflà, Potries, la Font d’En Carròs, Rafelcofer, Beniarjó, Bellreguard i Almoines fins a connectar amb la nova carretera d’eixida al port de Gandia.

La prolongació, tal com està prevista, és una obra faraònica innecessària que tindria un impacte molt violent sobre gran part de l’horta històrica i el patrimoni hidràulic mil·lenari de la Safor.

Atés que la comarca actualment ja està travessada per l’AP-7 i l’N-332, i tenint en compte l’experiència de l’abús de la construcció desenfrenada que ha patit el nostre territori durant dècades, ens veiem en l’obligació de rebutjar aquest model propi del segle passat. Per no parlar de la situació d’emergència climàtica en què ens trobem.

Ja disposem d’una carretera que connecta aquesta part de la comarca que es troba en bon estat i que no està saturada de trànsit. A més a més, creiem que els fons econòmics destinats a aquest projecte es podrien invertir en cobrir necessitats bàsiques de les persones que hi habiten, així com en millorar serveis com el transport públic, la creació d’un carril bici intercomarcal, etc., que aposten per un model viari més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Així doncs, exigim que la Generalitat Valenciana duga a terme un procés de participació perquè siguen els pobles afectats els que valoren les necessitats reals del veïnat de la comarca i del seu entorn.

Estimem el nostre paisatge, camins, caminals, bancals i séquies, els nostres llocs de vida, de jugar, de compartir, de passejar i de descansar.

No volem perdre el que tenim, sinó millorar-ho!

No volem perdre el nostre patrimoni, sinó posar-lo en valor!

Volem qualitat de vida, no més carreteres!

NO A L’AMPLIACIÓ DE LA CV-60!

Ací l’enllaç amb l’AP-7 i la N-332 sobre el projecte de desdoblament de la CV-60:  http://perlhortasafor.org/projecte-cv60/

Podeu trobar més informació a la web: http://perlhortasafor.org

Més horta i menys asfalt!

#Perlhortasafor #NoMésCV60



Comentaris
Vicent Gimeno
13 / 07 / 2021 - 16:28

Els pobles han de decidir el seu futur



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.