Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Intersindical per una mobilitat sostenible i sense emissions

Setmana de la mobilitat

17 / 09 / 2020 | Intersindical

Ha començat la Setmana Europea de la Mobilitat 2020 (#SEM2020) el seu objectiu és sensibilitzar a tothom de les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient.

Des de la Intersindical, insistim en els beneficis que ens aporta, en l’àmbit individual i social, la utilització del transport públic, de la bicicleta i a peu, per ser més sostenibles i saludables.
Enguany el lema triat ha sigut: “Per una mobilitat sense emissions”.

La Setmana Europea se celebra cada any, des de 1999, entre els dies 16 i 22 de setembre, serveix per a promocionar la mobilitat sostenible, fomentar les bones pràctiques, establint mesures permanents per a aconseguir-ho.

A més, el 22 de setembre se celebra el Dia de la ciutat sense cotxes, el seu objectiu és trobar noves solucions als greus problemes, de salut i ambientals, associats al trànsit d’aquest vehicle a les ciutats. I apostar per una ciutat saludable i amable.

Esperem que el lema triat per a la campanya d’enguany, “Per una mobilitat sense emissions” servisca per a aconseguir “la neutralitat en les emissions de carboni” el més prompte possible. La crisi climàtica en la qual ens trobem obliga els governs a imposar mesures dràstiques per a aconseguir una mobilitat sense emissions de manera immediata i no esperar fins a l’any 2050, tal com s’arreplega en el Pacte Verd Europeu.

La declaració de l’emergència climàtica obliga els governs locals a realitzar Plans de Mobilitat Urbana Sostenible, propostes per a impulsar l’accessibilitat a un transport inclusiu, per a totes les persones, i de zero emissions, millorant la seguretat en les vies urbanes, la reducció de velocitats a 10-30 quilòmetres per hora i la creació de més espais públics que facen l’entorn més segur i atractiu per a vianants, creant ciutats més amables.

La participació ciutadana, d’organitzacions socials, grups ecologistes, sindicats, administracions públiques i empreses, és imprescindible si volem aconseguir una mobilitat sostenible i conscienciar a tothom de la necessitat d’aconseguir zero emissions. Els desplaçaments als centres escolars i al treball s’han de planificar, dissenyant itineraris que permeten l’accés caminant, amb bicicleta i amb transport públic.

Com sempre, l’Àrea de Salut Laboral i Medi Ambient secunda tot projecte i iniciativa de mobilitat sense emissions, que reclame l’aire net, que promoga l’economia circular i la sostenibilitat, que impulse mesures que acaben amb la crisi climàtica
En definitiva, des d’Intersindical reclamem el dret a la salut i un model de mobilitat que prioritze a les persones i no als cotxes, que aposte per la qualitat de l’aire i zero emissions.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.