Medi ambient

Intersindical presenta al·legacions a l’Esquema de temes importants del Pla Hidrològic del Xúquer

El Sindicat ha elaborat un document amb una sèrie de propostes

02 / 11 / 2020 | Intersindical

El BOE va publicar un anunci que notificava l’obertura del període de consulta pública de l’Esquema de Temes Importants (EpTI) del Pla Hidrològic de la Demarcació Hidrogràfica del Xúquer, corresponent al cicle de planificació 2021-2027, i per un termini inicial de 6 mesos.

Posteriorment, el termini de consulta s’ha ampliat a causa de les circumstàncies excepcionals provocades per la COVID-19, per la qual cosa l’EpTI ha estat en consulta pública fins al 30 d’octubre de 2020, de manera que qualsevol organització o persona interessada ha pogut contribuir, aportar o realitzar els suggeriments oportuns o al·legacions al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Reto Demogràfica a través de l’Oficina de planificació hidrològica de la Confederació Hidrològica del Xúquer.

https://www.chj.es/es-es/medioambiente/planificacionhidrologica/paginas/phc-2021-2027-esquema-temas-importantes.aspx

Des de la Intersindical Valenciana hem presentat un document amb al·legacions o propostes a l’Esquema de Temes Importants (EpTI) del Pla Hidrològic de la Demarcació Hidrogràfica del Xúquer, corresponent al cicle de planificació 2021-2027, concretament pel que fa als següents temes:

- 1. IMPLANTACIÓ RÈGIM DE CABALS ECOLÒGICS
- 2. ALTERACIONS HIDROMORFOLÒGIQUES
- 3. L’ALBUFERA DE VALÈNCIA
- 4. CONTAMINACIÓ DIFUSA: NITRATS
- 6. CONTAMINACIÓ URBANA I INDUSTRIAL
- 9. SOSTENIBILITAT DEL REGADIU: REGS TRADICIONALS EN ELS TRAMS BAIXOS DEL TÚRIA I DEL XÚQUER
- 10. GESTIÓ SOSTENIBLE DE LES AIGÜES SUBTERRÀNIES
- 15. GESTIÓ DEL RISC D’ INUNDACIÓ.

Recordem alguns aspectes:

- Que uns cabals ecològics adequats són imprescindibles per a la recuperació del bon estat de les masses d’aigua i el compliment de la Directiva Marc Europea de l’Aigua.
En relació amb les masses d’aigua que parteixen d’Àrees Protegides s’ha de tenir en compte la recent sentència del Tribunal Suprem del 4 de juny (Número de Resolució 670/2020) en la qual es dictamina el següent: “Quant als hàbitats i espècies lligades a l’aigua, és imprescindible la definició dels cabals mínims i màxims, règims estacionals i cabal generador necessari (o rangs) perquè les espècies aquàtiques i hàbitats lligats a l’aigua aconseguisquen el seu objectiu de conservació”.

- Que cal tenir en compte la nova Directiva Europea sobre Inundacions o l’Estratègia Nacional de Restauració de Rius.
I, en aquest sentit, cal recordar les indicacions de la Comissió Europea pel que fa a la situació actual de la restauració dels rius, instant a Espanya que complete, adopte i aplique l’Estratègia Estatal d’Infraestructura Verda i de la Connectivitat i Restauració Ecològiques. La Comunitat Europea ha alertat doncs sobre la degradació d’hàbitats protegits que depenen de l’aigua dins de Natura 2000.

En definitiva, Intersindical ha presentat al·legacions al Pla Hidrològic de la Demarcació Hidrogràfica del Xúquer, corresponent al cicle de planificació 2021-2027, per la importància que l’aigua té per als ecosistemes, la biodiversitat i la població, tant per a les activitats econòmiques, com les socials, perquè “l’aigua és un dret humà”.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.