Salut Laboral

Intersindical presenta el vídeo: Per què hem de ventilar les aules?

“Risc de contagi de la COVID-19 per aerosols a l’interior de les aules”

07 / 12 / 2020 | Intersindical

La pandèmia del virus SARS-CoV-2 està afectant milions de persones, amb elevades repercussions sanitàries, socials, laborals, econòmiques i culturals.

En l’àmbit escolar, des de l’inici del curs 2020-2021 s’ha optat per l’obertura de les aules i la presencialitat, amb plans de contingència, que s’han de revisar contínuament, i amb mesures preventives col·lectives i individuals en tots els centres d’ensenyament.


Malgrat això, existeix una gran preocupació en la comunitat educativa, des del primer moment, que s’ha agreujat en confirmar-se la transmissió de la COVID-19 per aerosols.


Amb l’objectiu de poder informar i formar sobre les mesures necessàries per a fer que els centres educatius siguen espais segurs i saludables, l’Escola Sindical de Formació Melchor Botella i l’Àrea de Salut Laboral i Medi Ambient organitzem i presentem un webinar, que va celebrar-se el 27 de novembre, titulat “Per què hem de ventilar les aules? Risc de contagi de COVID-19 per aerosols a l’interior de les aules”


Agraïm la seua participació i col·laboració a:

-Miguel Soler, secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional. Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, GVA.

-Rubén Pacheco, president de FAMPA València: L’aula un espai saludable.

-María Cruz Benlloch, cap de secció del Servei de Prevenció de Riscos Laborals, INVASSAT: Ventilació. Una mesura més?

-María Cruz Minguillón, científica titular en l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua, adscrit al Consell Superior d’Investigacions Científiques (IDAEA-CSIC): Criteris de ventilació en el marc de les guies del CSIC. Per què? Com?

-José Manuel Felisi, tècnic superior de qualitat de l’aire i president de MESURA: Casos pràctics en període de pandèmia, Quan? On?

I també a totes les persones inscrites, que, amb la seua assistència i les seues qüestions, hi han posat en relleu l’interés i la gran preocupació que actualment existeix socialment sobre aquest tema.

Desitgem que la divulgació d’aquest vídeo contribuïsca a difondre algunes de les mesures preventives necessàries, individuals i col·lectives, per a fer que els centres escolars siguen llocs més segurs enfront de la COVID-19 per a tota la comunitat educativa.

Enllaç al vídeo




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.