Medi ambient

Intersindical s’adhereix a la Plataforma “Frenem la Contaminació”

Reivindiquem l’aire net i ens unim a la plataforma en la lluita contra la contaminació, que afecta negativament a la salut de la població i al medi ambient.

29 / 10 / 2018 | Amadeu Sanz

Des de fa temps existeix una gran preocupació entre la ciutadania, una alarma social, per l’elevada contaminació de l’aire que afecta la salut de tota la població. Concretament en El Grau el veïnatge es troba en una situació especialment crítica per la proximitat al polígon industrial “El Serrallo” i les activitats que es desenvolupen en el Port de Castelló.

El polígon industrial “El Serrallo” és el major emissor de diòxid de carboni (C0₂) a Castelló i un dels nuclis principals d’instal·lacions industrials emissores de C0₂ al País Valencià.
L’activitat de sòlids a orri en el port de Castelló es basa fonamentalment en la càrrega i descàrrega de matèries primeres per a la indústria de la zona: ceràmica, química, cimentera, mineria i fertilitzants per l’agricultura. La presència permanent d’aquests sòlids a orri a la intempèrie en la Dàrsena Nord i Dàrsena Sud és un gran problema, especialment quan bufa el vent i s’alça la pols, i suposa un risc no avaluat sobre la salut humana. Les veïnes i veïns del Grau ens troben en una situació especialment crítica donada la proximitat del polígon industrial “El Serrallo” i les activitats que es desenvolupen al port de Castelló.
La Plataforma ciutadana “Frenem la Contaminació” reivindica un aire net per a millorar la salut de la població i el medi ambient a Castelló. En aquest sentit, Intersindical Valenciana recolza aquesta iniciativa i col·labora amb la Plataforma, sumant-se a les entitats i col·lectius que la integren, en les seues reivindicacions.
Des d’Intersindical fem una crida al Govern Valencià i a l’Ajuntament de Castelló perquè garantisca la salut de les persones i la protecció del medi ambient, que apliquen els principis d’acció preventiva i cautela, de correcció de la contaminació a l’origen, obligant als titulars de les instal·lacions i empreses a l’adopció de les millors tècniques disponibles i de les mesures adequades per a prevenir les emissions contaminants.
En definitiva, reclamem el dret humà a un medi ambient lliure de contaminació i saludable, el dret a respirar aire pur.

Accedeix al Manifest de la Plataforma Frenem la Contaminació, i a les adhesions.
https://frenemlacontaminacio.wordpress.com/manifest/
https://frenemlacontaminacio.wordpress.com/adhesions/
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.