Medi ambient

Intersindical se suma a les reivindicacions de Frenem la Contaminació

El dissabte 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, la Plataforma veïnal Frenem la Contaminació convoca una cassolada per a recordar als nostres polítics el seu paper davant els abusos i les males pràctiques mediambientals de les diferents empreses que operen al polígon industrial El Serrallo i Port Castelló.

27 / 05 / 2021 | Intersindical

Ja fa moltíssims anys que les poblacions del Grau, Castelló i Almassora pateixen de manera directa i continuada d’una mala qualitat de l’aire en forma d’emissions atmosfèriques i d’olors a hidrocarburs i químics, que provoquen al veïnat malestar, mal de cap, alteracions respiratòries i nàusees. Les administracions, per contra, miren cap a un altre costat.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) i nombrosos estudis científics evidencien la relació directa entre una mala qualitat de l’aire i un elevat nombre de malalties respiratòries, cardiovasculars, neurològiques, immunològiques i el càncer.

Per això, atesa la manca d’interés i compromís per part del govern municipal, autonòmic i central a l’hora de prendre mesures per tal de reduir i controlar aquestes emissions:

Exigim controls exhaustius i solucions, informació i transparència.

Ja en tenim prou de veritats a mitges, de promeses al vent i de terminis que mai es compleixen. Per la nostra salut i per la nostra terra!

Demanem:

-Un estudi de qualitat de l’aire detallat i independent de les empreses del Polígon del Serrallo i de Port Castelló.

-Una estació de mesurament fixa al nucli urbà del Grau.

-Panells informatius amb l’índex de qualitat de l’aire a temps real.

-Claredat i honestedat amb la informació dels ens públics.

Recorda:

Dissabte 5 de juny a les 12 h a la Tinença del Grau de Castelló, CASSOLADA!

Apunta la data i passa la veu! T’esperem




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.