Salut Laboral

Intersindical sol·licita el teu suport i la teua signatura perquè se suspenguen les patents de les vacunes contra la Covid-19

En una carta, Intersindical Valenciana demana a la classe treballadora que signe la Iniciativa Ciutadana Europea ‘Right to Cure’ per l’accés universal als tractaments i les vacunes enfront de la Covid-19.

10 / 05 / 2021 | Intersindical

Benvinguda companya i benvingut company:

La Intersindical Valenciana dóna suport a la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) ‘Right to Cure’ (https://noprofitonpandemic.eu/ca), des del 5 de desembre de 2020. L’objectiu de l’ICE Right2Cure és impulsar una proposta legislativa per instar la Comissió Europea que els productors de vacunes Covid-19 compartisquen els coneixements, els tractaments i les tecnologies. Per això, necessitem recollir un milió de signatures en els vint-i-set estats membres de la UE, i necessitem el teu suport: que signes i difongues la petició al teu centre de treball, al teu Comité d’empresa o Junta de personal, al teu barri i a tothom.

Considerem que hem d’evitar, que juntament amb la pandèmia de la Covid-19, es faça més profunda la desigualtat en l’accés als tractaments i vacunes. Enfront d’una pandèmia, no podem permetre’ns que la classe treballadora i la ciutadania en general es quede desprotegida a causa de les barreres econòmiques. Tothom té dret a un tractament.

Les persones investigadores de tot el món han desenvolupat, i continuen fent-ho, vacunes i tractaments enfront de la Covid-19. Aquestes investigacions, la major part, han tingut finançament públic directe o indirecte. No podem permetre que les companyies farmacèutiques privatitzen tecnologies mèdiques crucials que han estat desenvolupades amb recursos públics. Les vacunes han de ser un bé públic universal.

La Unió Europea (UE) ha d’avantposar la salut pública als beneficis privats. Amb l’objectiu d’immunitzar tota la població, és necessari que la UE no limite l’administració de cap de les vacunes que hagen superat els preceptius controls de l’Agència Europea de Medicaments i l’OMS. Considerem necessari assegurar que l’accés als diagnòstics, tractaments i vacunes (segures i efectives) enfront de la Covid-19 no estiguen obstaculitzats per monopolis que limiten la capacitat de producció mundial i eleven els preus abusivament. S’hauria de suprimir l’aplicació de les patents durant la pandèmia, remunerant les despeses d’investigació acreditades. Hem d’acabar amb els beneficis abusius i lluitar perquè els productes es comercialitzen a preu de cost de fabricació. Les grans companyies farmacèutiques no haurien de lucrar-se amb aquesta pandèmia a costa de la salut de la gent.

Des del Comité de la Iniciativa ciutadana #Right2Cure a Espanya, al qual està adherida la Intersindical Valenciana, considerem que l’interés general i la salut pública han d’estar per damunt del lucre d’uns pocs, i exigim ja la suspensió de les patents i la transferència de tecnologia entre empreses farmacèutiques, per a assegurar que les vacunes i els tractaments enfront de la Covid-19 arriben a tothom.

Per l’accés universal als tractaments i les vacunes enfront de la Covid-19, necessitem el teu suport.

SIGNA LA PETICIÓ: https://eci.ec.europa.eu/015/public/#/screen/home


Agraïm el teu compromís solidari


La salut és un dret i tothom ha de tindre accés al tractament i a vacunes segures i efectives




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.