Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Intersindical Valenciana s’oposa rotundament a la supressió del servei ferroviari entre Utiel i Aranjuez

El Pla presentat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana és un atac contra la mobilitat sostenible

07 / 04 / 2022 | Intersindical

Des d’Intersindical Valenciana i la Confederació Intersindical ens oposem frontalment a la supressió del servei ferroviari entre Utiel-Conca i Aranjuez. S’ha perdut una oportunitat, amb la declaració de l’any 2021 com a “Any Europeu del Ferrocarril”, per a rellançar i posar en el primer lloc de les prioritats la defensa del ferrocarril com a mitjà de transport segur, al servei de la ciudadania i del medi ambient.

Considerem imprescindible un gir radical en les polítiques de transport, per a avançar cap a un model sostenible de mobilitat en el qual el ferrocarril, juntament amb la bicicleta i la marxa a peu, adquirisquen un gran protagonisme.

En eixe sentit, reivindiquem el manteniment i millora de les serv1c1os ferroviaris i de la infraestructura en aquesta lfnea i exigim, sense demora, la modernizaci6n del seu traçat, amb desdoblament i electrificaci6n en tota la línea.

És evident la contribució del tren a l’equilibri social i territorial, com a element capaç de respondre a les necessitats de mobilitat i transport en les grans concentracions urbanes i en les zones rurals, en aquest últim cas ajudant a recuperar població.

Constatem el caràcter intermodal de la mobilitat sostenible, basada en la reducció efectiva de transport privat motoritzat i una combinació intel·ligent de trens, autobusos públics i bicicletes, impulsant les millores d’acord amb les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda.

Així doncs, exigim un model de transport que permeta aconseguir ciutats i espais mes habitables i saludables, amb menys contaminació, que ajude a refredar el planeta i a fer front a l’emergència climàtica.
Apostem pel transport ferroviari de qualitat, públic i ecosocial, assequible i accessible, que prioritze les demandes, necessitats i el benestar de les persones per damunt dels beneficis econòmics, que vertebre el territori, tant de les zones rurals, per a evitar el seu abandó, com de les grans urbs, superpoblades.

La declaració d’emergència climatica fa que considerem el ferrocarril com a un mitjà de transport sostenible i ecològic, en un moment en el qual s’ha de rebutjar l’ús de mitjans de transport que generen gasos d’efecte d’hivernacle i que eviten l’escalfament global del nostre territori i del planeta.

Per tot això, demanem al govern de l’Estat espanyol que desistisca en el tancament de les serveis ferroviaris entre Utiel i Aranjuez, i que aposte decididament per una mobilitat saludable, sostenible i ecosocial.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.