Salut Laboral

Intersindical Valenciana actualitza la informació sobre la COVID-19

L’Àrea de Salut Laboral de la Intersindical Valenciana, tenint en compte que ha d’ajustar-se la gestió actual de la prevenció dels riscos laborals a la situació excepcional causada per la COVID-19, actualitza la informació i la posa a la disposició de les treballadores i els treballadors.

14 / 04 / 2020 | Intersindical

Recopilació d’informació

 • Prevenció de riscos laborals vs. COVID-19 -Compendi no exhaustiu de fonts d’informació– Versión actualizada a 30 de junio de 2020. Autor: Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball (INSST). Document 1.

Procediments i mesures per a la prevenció i el control de la infecció

 • Procediment d’actuació per als serveis de Prevenció de Riscos Laborals (SPRL) enfront de l’exposició al COVID-19 (SARS-CoV-2) (actualitzat a 14 de julio de 2020). Ministeri de Sanitat. Document 2.
 • Guia per a la utilització de tests ràpids d’anticossos per a COVID-19 07.04.2020.Document 3
 • Informació cientificotècnica, malaltia per coronavirus, COVID-19 14 de julio de 2020.Document 4
 • Procediment d’actuació enfront de malaltia per SARS-CoV-2 (COVID-19) 11.04.2020. Document 5.

Riscos psicosocials i treball a distància per la Covid-19. Recomanacions.

 • Riscos psicosocials i treball a distància per Covid-19. Recomanacions per a l’empresa - Any 2020- Document 6.
 • Riesgos psicosociales y trabajo a distancia. Esquema.Document 7.
  Autor: Institut Nacional de Seguretat i Salut en el treball.

Equips de protecció individual

 • Díptic. A les teues mans està la seguretat. Per a protegir-te, un EPI. Per a protegir-los, un PG. Guant d’ús dual. Document 8.
  Resum: Els guants de protecció d’un sol ús comercialitzats com a Equips de Protecció Individual (EPI) són molt similars en aparença als guants que són Productes Sanitaris (PS). No obstant això existeixen diferències importants quant a la seua finalitat, que han d’entendre’s bé. En determinats àmbits és necessari abordar amb un mateix guant una doble fi, de tal forma que si el guant es destina a protegir al pacient i al treballador simultàniament ha de complir amb dues reglamentacions. És el cas dels guants d’ús dual. L’objectiu del següent document és abordar de manera senzilla diferències i aspectes tècnics a considerar en els guants d’ús dual.
 • Díptic. Respira amb seguretat. Per a protegir-te, un EPI. Per a protegir-los, un PG. Màscara d’ús dual. Document 9.
  Resum: Les màscares de protecció individual i les màscares quirúrgiques tenen objectius diferents i han de complir amb diferents disposicions legislatives. Les primeres són equips de protecció individual (EPI) i protegeixen enfront de la inhalació de bio aerosols. Les màscares quirúrgiques són productes sanitaris (PS) dissenyats per a evitar la transmissió d’agent infecciosos procedents dels qui les porten posades.
  En determinats àmbits és necessari abordar amb una mateixa màscara una doble fi, de tal forma que si la màscara es destina a protegir al pacient i al treballador simultàniament, és al seu torn EPI i PS i ha de complir amb les dues disposicions legislatives. És el cas de les màscares d’ús dual. L’objectiu del següent document és abordar de manera senzilla diferències i aspectes tècnics a considerar en les màscares d’ús dual.
 • NTP 1143 Guants de protecció contra microorganismes. Document 10.
  Aquesta nota tècnica de prevenció (NTP) és una actualització de la NTP 938, relativa a guants de protecció contra microorganismes, dins de la sèrie dedicada a guants de protecció. Els canvis estan motivats per la publicació del Reglament (UE) 2016/425 i la nova norma tècnica UNE-EN ISO 374-5:2016 que inclou un nou assaig.

Normativa destacada.

 • Erga legislació núm. 3 - 2020. Document 11.
  S’hi relacionen les últimes novetats legislatives en el camp de la prevenció de riscos laborals, publicades en els Butlletins Oficials de l’Estat i en els Diaris Oficials de la Unió Europea dels dies 1 al 31 de març de 2020

Aquests documents estan en revisió permanent en funció de l’evolució i nova informació que es dispose de la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2)
Deixa un comentari


 • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
 • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
 • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
 • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
 • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
 • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.