Medi ambient

Intersindical Valenciana anima a acudir a la manifestació per la protecció de Cala Mosca

La zona compta amb grans valors paisatgístics i naturals que s’haurien de protegir per damunt dels interessos urbanístics

14 / 12 / 2022 | Intersindical

Nombroses organitzacions i col·lectius es reuniran aquest dissabte a Cala Mosca per manifestar la necessitat de protegir aquesta zona verge, d’aproximadament un quilòmetre de longitud, atés que és l’última sense construir de la saturada costa oriolana.

Per contextualitzar direm que en setembre de 2021 l’Ajuntament d’Oriola va aprovar un projecte que pretén construir més de 2000 habitatges, fet que ha provocat una autèntica batalla social i les protestes de nombroses organitzacions i grups ecologistes.

La costa d’Oriola ha superat els màxims de creixement fixats en la legislació urbanística europea, estatal i també autonòmica, tal com es recull al Pla d’Acció Territorial de la Vega baixa.

Aquesta manifestació és la mostra del malestar i la indignació de la població que pretén denunciar l’impacte mediambiental de la construcció, atés que, a més de perdre espècies autòctones, altres es veurien aïllades i augmentaria la problemàtica de la depuració d’aigües que ja estan vivint a hores d’ara, és a dir, que a més de la problemàtica derivada de la saturació urbanística de la zona, existeixen espècies molt vulnerables, fins i tot en perill d’extinció.

Es necessiten polítiques compromeses i fermes que prenguen la determinació de frenar els projectes de construcció previstos i protegir el patrimoni natural del nostre territori.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.