Salut Laboral

Intersindical Valenciana assisteix al certament Laboralia

Laboralia és un certament en el qual empreses i institucions han exposat les novetats en el sector de la prevenció, benestar i seguretat en el treball, organitzat per Invassat

19 / 02 / 2023 | Intersindical

El certamen Laboralia ha tingut lloc a Fira València els dies 15 i 16 de febrer de 2023. En aquest, s’ha tractat en diverses taules redones la importància de la prevenció de riscos laborals davant l’evolució tecnològica, així com els nous reptes en l’àmbit de la prevenció als quals hem de donar resposta.

També s’ha presentat al llarg de les dues jornades la nova estratègia de l’estat espanyol de seguretat i salut en el treball (2023-2027).

Des d’Intersindical Valenciana treballem per un canvi de prioritats en el model de producció i desenvolupament, en el qual, la dignitat humana quede integrada com a valor fonamental i també perquè la Llei de Prevenció de Riscos Laborals s’aplique des d’una perspectiva integral en la qual, la negociació col·lectiva i el potencial de les persones treballadores siguen la clau del funcionament de les empreses.

La salut laboral s’ha de situar com a eix central en els convenis col·lectius, no com una part més d’aquests i, perquè aquest fet esdevinga una realitat, necessitem un sistema participatiu que considere la salut laboral i la sostenibilitat com a valors estratègics per aconseguir la integració de la cultura preventiva en el si del sistema.

Per tal de construir tot l’esmentat i assegurar que el lloc de treball siga segur i aporte salut i benestar a les persones treballadores, resulta necessària una major inversió en prevenció i la recuperació de les funcions de les delegades i els delegats de prevenció i dels Comités de Seguretat i Salut Laboral com al major òrgan de participació en matèria de prevenció a l’empresa.

Igualment, cal introduir d’una manera real i efectiva l’objectiu transversal de la prevenció des d’una perspectiva de gènere, per tal que s’incloga aquesta en totes les accions que s’implanten i
també que orienten actuacions específiques que afavorisquen la inclusió de la dimensió de gènere en la prevenció de riscos laborals.

Cal fer un pas endavant, per la millora de les condicions laborals i la salut i la seguretat de la classe treballadora!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.