Medi ambient

Intersindical Valenciana celebra el Dia Mundial del Medi Ambient

El Dia Mundial del Medi Ambient se centra enguany en la recerca de solucions a la contaminació per plàstics

06 / 06 / 2023 | Intersindical

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. Aquest va ser declarat per l’Assemblea General de les Nacions Unides en 1972 coincidint amb la primera cimera mundial sobre el medi ambient: la Conferència d’Estocolm.

Aquesta diada té com a objectiu generar la consciència mediambiental necessària per a garantir la cura i la protecció a la natura, a més de reivindicar el desenvolupament i l’aplicació de les mesures necessàries per a resoldre la crisi en la qual estem immersos.

Aquest any, la diada fa especial atenció a la recerca de solucions a la contaminació per plàstics.

Segons les dades de l’ONU, cada any es produeixen, aproximadament, 300 milions de tones de plàstic, material que triga fins a mil anys en degradar-se i que acaba, majoritàriament, als oceans, afectant especialment a la vida marina i als ecosistemes aquàtics.

El plàstic està present a tots els racons de la nostra quotidianitat, tot i que el seu ús s’ha regulat per normativa. Aquest fet mostra que les mesures preses no són suficients. Per no parlar dels microplàstics (partícules plàstiques d’un diàmetre inferior a 5 mm) que envaeixen els aliments, l’aigua i l’aire, perjudicant així la salut humana i la biodiversitat.

Des d’Intersindical Valenciana, exigim als governs i a les empreses privades, l’ampliació de les mesures per frenar el consum i la utilització del plàstic i que persegueixen l’erradicació del consum de productes plàstics d’un sol ús, així com la promoció i el foment del consum de l’aliment i els productes de proximitat.

Continuar en aquest ritme de producció de plàstic ocasionarà que en 2050 hi haja més plàstic que peixos als oceans. Som a temps d’evitar-ho. Posem la vida al centre.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.