Salut Laboral

Intersindical Valenciana commemora el Dia Internacional de la lluita contra els Trastorns de la Conducta Alimentària

Els TCA són un dels problemes de salut mental més importants en la societat actual

01 / 12 / 2022 | Intersindical

Els Trastorns de la Conducta Alimentària són trastorns psicològics que comporten alteracions de la conducta alimentària. Tenen un origen multifactorial (genètic, psicològic, sociocultural, familiar i personal), el tractament dels quals requereix un equip multidisciplinari.

Des de l’inici de la crisi sanitària, els diagnòstics dels trastorns de la conducta alimentària han augmentat d’una manera notable, afectant especialment a les dones, durant la qual, a més dels factors de risc personal, familiar i social, s’han sumat la incertesa i l’ansietat.

Durant l’any 2022, malauradament, els casos han continuat creixent d’una manera preocupant.

El lloc de treball és un entorn privilegiat per a promoure el benestar i la salut integral de les persones treballadores i els TCA, a causa de la gran repercussió que tenen sobre la salut, ja que els seus efectes en l’àmbit físic són irreversibles i les conseqüències psicosocials poden perpetuar la malaltia, es converteixen en un focus d’especial atenció des de la promoció de la salut en el treball.

En aquest sentit, la prevenció i la detecció precoç, la lluita contra l’estigmatització i contra l’excés de judicis socials que envolten aquest tipus de trastorns, són necesàries al món del treball i, per tant, és imprescindible la creació de programes orientats a la prevenció de riscos laborals i la promoció de la salut amb una orientació adreçada al benestar laboral.

Resulta també primordial garantir la vigilància de la salut de les persones treballadores per part de l’empresa per tal de detectar possibles malalties que, tot i que no estan directament relacionades amb el treball, afecten directament al seu desenvolupament.

Entre altres mesures, fem especial èmfasi a la importància d’afavorir polítiques de conciliació de la vida familiar i laboral, una major inversió en prevenció i en la millora del tractament des dels Centres de Salut Mental i la intervenció sobre els factors de risc psicosocial que influeixen en el desenvolupament i el manteniment dels TCA.

Totes les mesures que es prenguen des de l’empresa, tindran un retorn positiu en el benefici individual de les persones treballadores així com en el funcionament d’aquesta.

Des d’Intersindical Valenciana, volem donar visibilitat a la lluita contra aquests trastorns i sensibilitzar a la població, així com instar als organismes competents a millorar en la prevenció i el tractament dels TCA que generen un enorme sofriment a les persones que ho pateixen i a les seues famílies.

Tot el nostre suport a les persones treballadores que es troben immerses en aquesta lluita!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.