Medi ambient

Intersindical Valenciana commemora el Dia Mundial del Medi Ambient

Amb el lema “Una sola Terra”, es fa evident la necessitat d’un canvi cap a la sostenibilitat

05 / 06 / 2022 | Intersindical

Aquest diumenge 5 de juny celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient, una commemoració que enguany compleix mig segle. El 5 de juny de 1972 va tindre lloc la primera Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Humà celebrada a Estocolm, en la qual es va acordar l’establiment del Programa de Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA) i es va designar el 5 de juny de cada any com el Dia Mundial del Medi Ambient. ‘Una sola Terra’ va ser el lema d’aquesta conferència. 50 anys després, continua plenament vigent: aquest planeta és la nostra única llar i és responsabilitat de la humanitat salvaguardar els seus recursos finits.

La consigna “Una sola Terra” destaca la necessitat de viure de manera sostenible, en harmonia amb la natura, a través de canvis substancials impulsats per polítiques i eleccions quotidianes que ens guien cap a estils de vida més nets i ecològics. L’empremta ecològica de la humanitat supera la biocapacitat del planeta i hem de recordar que els seus recursos són finits, de fet, són perceptibles les amenaces del nostre territori. El consum desenfrenat així com a la manca de polítiques que avancen d’una manera decidida cap a la descarbonització, produeixen un esgotament progressiu dels recursos de la Terra.

El dia Mundial del Medi Ambient és un dia també per agrair la feina que desenvolupen diàriament els empleats i les empleades dels sectors mediambientals i d’atendre les seues legítimes demandes. Així com destacar el paper de les dones en la lluita per la justícia climàtica per revertir la cultura jeràrquica en què es considera que unes vides tenen més valor que altres.

Des d’Intersindical Valenciana entenem que el camí cap a la sostenibilitat en tots els àmbits i aspectes de la vida és necessari per transformar i obrir nous horitzons. Ens trobem davant d’un repte important al qual no podem girar l’esquena. Per afrontar-ho hem de fomentar la consciència crítica així com desenvolupar accions i polítiques transformadores.

El nostre objectiu ha de ser aprendre a viure en harmonia amb la natura, valorar-ne la bellesa i estar en pau amb ella. En aquest camí hem de ser actives i actius perquè cal la participació democràtica en la presa de decisions i en la protecció de tota la vida que ens envolta, ens nodreix i ens protegeix.

Per una societat segura que pose la vida al centre. Perquè no hi ha cap altre planeta Terra.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.