Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Intersindical Valenciana crida a la participació en la manifestació del 22 d’octubre a València

La Comissió Ciutat-Port i Joventut pel Clima convoca la manifestació que tindrà lloc el divendres 22 d’octubre a les 18:30h a València

18 / 10 / 2021 | Intersindical

El divendres 22 d’octubre a les 18:30 hores tindrà lloc a València la manifestació unitària convocada per Comissió Ciutat-Port i Joventut pel Clima sota el lema “Pensem global, actuem local. No a l’ampliació del Port de València”. La manifestació eixirà de la plaça Saragossa.
Abans de la manifestació, es realitzaran tota una sèrie d’accions reivindicatives i informatives per part de les nombroses associacions i col·lectius que formen part de la Plataforma, sent una d’elles la jornada realitzada a la Intersindical Valenciana “Pel nostre futur, NO a l’ampliació del Port de València”, amb la participació de Josep Gavaldà, membre de l’associació Per l’Horta, Pau Monasterio, membre d’Ecologistes en Acció i Antonio Montiel, advocat i assessor jurídic de la Comissió Ciutat-Port.

La convocatòria de la manifestació es va acordar divendres 15 d’octubre pel matí a la plaça de Manises, davant del Palau de la Generalitat, mitjançant una roda de premsa representada per la Federació d’Associacions Veïnals de València, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes, Joventut pel clima, la Comissió Ciutat-Port i l’associació Seo Bird Life.
Així mateix nombroses associacions ecologistes, veïnals i sindicals, entre elles la Intersindical Valenciana, van participar-hi i van donar suport a la convocatoria.

A la roda de premsa es va destacar que el projecte de l’Ampliació al Port de València és un autèntic atemptat contra l’ecosistema. A més, és un projecte que afavoreix les grans multinacionals sense tenir en compte l’impacte sobre el medi ambient i la salut de les persones, especialment en la situació d’emergència climàtica en què ens trobem.

D’altra banda, es demanen polítiques que aposten pen la protecció dels espais protegits, amb les inversions adients,  i amb la intenció de minimitzar la petjada ecològica.
També es reivindica la paralització d’altres macro projectes prevists al nostre territori com ara l’ampliació de carreteres, la instal·lació de línies de Molt Alta tensió o la ubicació irracional de les energies renovables, entre altres.

Finalment es va lluirar el següent manifest rebut per la directora i la sotsdirectora de Ports de la Generalitat, que es va comprometre a transmetre el missatge al President de la Generalitat, Ximo Puig, al conseller Arcadi España i al president de l’Autoritat Portuària, Aurelio Martínez.

El 20 d’octubre, la Comissió Ciutat-Port presentarà una Proposició No de Llei en el Congrés a Madrid per paralitzar el projecte de l’ampliació del port.

Des de la Intersindical Valenciana us animem a participar a la Manifestació Unitària.

Pel nostre territori, pel nostre ecosistema, per la nostra salut: Pensem global, actuem local. No a l’ampliació del Port de València!

Llig el manifest




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.