Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Intersindical Valenciana dona suport a la demanda de paralització de l’ampliació del bypass

El projecte perpetua un model de mobilitat allunyat del procés de la descarbonització del planeta

03 / 11 / 2021 | Intersindical

La Plataforma No+bypass, de la qual forma part la Intersindical Valenciana, demana al Govern espanyol que es paralitze l’ampliació de la circumval·lació de la A-7. El projecte d’ampliació es va planificar durant els anys de la bambolla immobiliària. Una nova infraestructura que ara està totalment desfasada ja que, segons les dades anuals publicades pel Ministeri, s’observa una baixada notable del trànsit.

Aquesta ampliació suposa la duplicació dels carrils actuals i tindrà com a conseqüència un augment exponencial de les emissions de contaminants, així com la destrucció de nombroses hectàrees d’horta productiva. En la situació actual d’emergència climàtica el projecte d’ampliació suposarà la perpetuació d’un model de mobilitat diametralment oposat als compromisos adquirits en la Llei de Canvi Climàtic. Cal tindre en compte que el transport per carretera és el responsable de més del 80% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Cal abandonar aquest tipus de projectes i dirigir les inversions a la millora i accessibilitat a la xarxa de transport ferroviari, així com potenciar la mobilitat sostenible.

En definitiva, es reclama la paralització del projecte d’ampliació del bypass que afectarà els municipis de El Puig, Rafelbunyol, Massamagrell, Museros, Montcada, Bétera, València, Godella i Paterna i, en general, a tota la població així com al planeta. A més a més, es demana la posada en marxa de mesures de seguretat i de control de la sinistralitat en la circumval·lació, així com l’elaboració del Pla de Mobilitat Sostenible, que ja està duent a terme el Consell.

Llig el manifest complet




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.