Medi ambient

Intersindical Valenciana dona suport a la iniciativa de Joventut pel clima, el 3 de març, per un futur ecofeminista i per la justícia climàtica

Milers de persones són víctimes d’un sistema, en el qual, aquells que tenen poder sempre opten per aïllar-les i discriminar-les. Però
això es pot canviar. Les polítiques han de deixar de ser esclaves d’un sistema que destrueix la vida i demostrar que realment es lluita per les seues ciutadanes. No es pot lluitar contra el canvi climàtic sense una perspectiva inclusiva que defense la vida sense injustícies socials i climàtiques.

01 / 03 / 2023 | Intersindical

Sortim als carrers una vegada més perquè el canvi climàtic no és una crisi que afecta només el planeta, sinó també a les persones.
Totes les regions de la Terra sofreixen ja els seus efectes, cada vegada més evidents. Malgrat fer-se notar en tots els racons, no totes les
persones ho pateixen per igual. Perjudica especialment les dones i altres minories, a causa de les estructures del sistema en
el qual vivim. La crisi climàtica porta al fet que les desigualtats socials empitjoren, impactant en major mesura a grups socials discriminats i marginats.


Necessitem solucions interseccionals per afrontar l’emergència climàtica, que reconeguen i tinguen en compte a les persones més afectades. Aconseguir aquest tipus de propostes és inviable sense una perspectiva ecofeminista, la prioritat de la qual siguen les persones i el planeta. Una perspectiva que se centre en el fet que és impossible la justícia climàtica sense la justícia social.

Una visió de gènere ajuda a examinar les estructures, els processos i les relacions de poder. Posa de manifest que la lluita contra la crisi climàtica és feminista, anticolonial, antiracista i pels drets humans. No hem d’oblidar que les persones més afectades estan al Sud Global i són, al mateix temps, les que menys han contribuït a la crisi climàtica i les que major repressió sofreixen en defensar els seus drets.


Necessitem un context que ens permeta sentir-nos còmodes i segures en el dia a dia i sense discriminacions sistèmiques que impacten en les dones i altres minories. Necessitem ciutats, els ambients de les quals, posen en el centre la vida i no el capital, busquen solucions, tant educatives com legals, per als problemes locals i globals normalment ignorats.

Milers de persones són víctimes d’un sistema, en el qual, aquells que tenen poder sempre opten per aïllar-les i discriminar-les. Però
això es pot canviar. Les polítiques han de deixar de ser esclaves d’un sistema que destrueix la vida i lluitar per les seues ciutadanes. No es pot lluitar contra el canvi climàtic sense una perspectiva inclusiva que defense la fí de les injustícies socials i climàtiques.

Extracte del Manifest de Joventut pel clima.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.