Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Intersindical Valenciana dona suport a les concentracions per reivindicar la ubicació racional de les energies renovables

Les concentracions s’han realitzat a més de 20 poblacions afectades per macroplantes que suposen una amenaça al medi ambient.

07 / 02 / 2022 | Intersindical

El diumenge 6 de febrer, la Coordinadora valenciana per la ubicació racional de les energies renovables, ha convocat concentracions davant d’ajuntaments de poblacions afectades per la ubicació irracional de macroplantes solars, grans parcs eòlics i altres infraestructures elèctriques associades.

Als actes han acudit nombroses organitzacions i s’han desplegat pancartes i cartells per revindicar la modificació del decret que regula aquestes instal·lacions. Una normativa que afavoreix un model de concentració i producció elèctrica que prioritza evacuar l’energia obtinguda a través de la xarxa de transport, en comptes de donar suport a la distribució pròxima.

Aquestes grans instal·lacions suposen una amenaça per al medi ambient, la biodiversitat i el futur de les àrees rurals. La mala ubicació de la majoria dels projectes és el resultat d’una normativa fracassada que consolida un model de desordre territorial i planificació ineficient que genera greus impactes sobre l’agricultura, el paisatge i el medi forestal.

És per això, que la Coordinadora transmet les següents reivindicacions:

-  Promoció d’al·legacions a tots els projectes que sorgisquen.

- Reivindicació de la necessitat del diàleg per modificar el Decret 14/2020 del Consell, que regula les mesures per accelerar la implantació de les instal·lacions per a l’aprofitament de les energies renovables.

- Demanda de la realització d’un estudi de les necessitats reals de la ciutadania a nivell energètic així com de l’impacte de la instal·lació de les macroplantes sobre el medi ambient.

- Foment de la creació de les comunitats energètiques locals per cobrir les necessitats reals de la ciutadania.

Aquesta mobilització és l’inici d’una campanya que porta com a objectiu la defensa del futur de les energies renovables i de la sostenibilitat per una transició energètica justa, front a una regulació inadequada i ineficient que genera grans prejudicis a la natura i a les habitants de les comarques d’interior.

RENOVABLES SÍ, PERÒ NO AIXÍ




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.