Canvi climàtic

Intersindical Valenciana es manifesta per la justícia climàtica i energètica

Milers de persones i nombroses organitzacions han sortit carrer el 12 de novembre per manifestar la necessitat d’accelerar la transició energètica cap a un model eficient, just, democràtic i renovable

14 / 11 / 2022 | Intersindical

Una vintena de col·lectius i assemblees de caràcter ecosocial del País Valencià, integrats en l’Aliança pel Clima i l’Aliança per l’Emergència Climàtica, s’han mobilitzat en el marc de la Cimera pel Clima celebrada a Egipte (COP27) per a exigir justícia climàtica i energètica.

La convocatòria, a escala estatal, s’ha desenvolupat el dissabte 12 de novembre, de manera simultània a A Corunya, Barcelona, Bilbao, Collado Villalba, Córdoba, Granada, Gijón, Logronyo, Madrid, Múrcia, Pamplona, Saragossa, Terol i València. L’objectiu de la protesta és visibilitzar la situació d’emergència climàtica i exigir als Governs justícia climàtica i energètica.

La manifestació ha començat a la plaça de la Mare de Déu i, seguint el riu, ha arribat a la porta de la Mar, punt des del qual ha enfilat el carrer Colón fins a l’estació del tren. Després de passar per l’avinguda del Marquès de Sotelo, la manifestació ha acabat a la plaça de l’Ajuntament, on s’ha llegit el manifest, que ha rebut el suport de més de 90 entitats.

Al llarg del recorregut s’han organitzat diverses parades (Corts Valencianes, Delegació de Govern i l’Ajuntament de València), on els i les assistents han trobat una “bústia d’exigències” en la qual han deixat les seues inquietuds o malestars per escrit que posteriorment s’enviaran a les principals institucions públiques. Les entitats que organitzen es comprometen a mantenir informades a les persones que participen en aquesta acció. La manifestació ha comptat amb diverses performances que conviden a participar de forma activa.

DAVANT DE LA INACIÓ DELS GOVERNS, EL CLAMOR DEL CARRER
QUE NO Canvie EL CLIMA, QUE Canvie EL SISTEMA

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.