Salut Laboral

Intersindical Valenciana expressa el seu suport a les treballadores i treballadors de l’estiba de València

El Sindicat reivindica una major inversió per al compliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals 31/1995. El sector de l’estiba està sotmés a un alt risc d’accidents de treball que, en ocasions, es cobren la vida de les persones treballadores.

22 / 12 / 2021 | Intersindical

El passat dilluns 20 de desembre, un estibador del port de València va perdre la vida en un accident laboral en bolcar-li a sobre una màquina en buit.

En l’any 2021 han estat nombrosos els accidents laborals greus produïts al sector de l’estiba. Tal com indica Rafael Egea, president del sindicat de l’estiba Coordinadora- SOMT València “els accidents no es poden comptabilitzar donat que estan inclosos amb els accidents laborals de transport i, d’aquesta manera, queden diluïts”.

Durant l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisis sanitària ocasionada per la covid-19, el sector de l’estiba ha estat considerat com a serveis essencials als ports per a garantir el servei de manipulació de mercaderies, sent imprescindible l’adopció de mesures de protecció necessàries per a assegurar la prestació d’aquest, mesures que han aplegat tard.

Treballar d’estibadora i estibador requereix un alt nivell de formació ja que s’opera amb grues de milers de tones que requereixen maniobres d’una precisió mil·limètrica.

El dret de les persones treballadores a participar en les activitats preventives que desenvolupa la seua empresa i a obtenir informació sobre el que afecta la seua seguretat i salut laboral és imprescindible, i també ho és la tasca sindical desenvolupada a través de les delegades i delegats de prevenció.


Des de la Intersindical Valenciana exigim el desenvolupament d’una política preventiva de protecció a la salut i prevenció de riscos laborals de les treballadores de l’estiba, i que es garantisca el compliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals 31/1995.

És necessari que les treballadores puguen disposar d’unes bones condicions de treball i que es milloren les condicions de la maquinària i de les instal·lacions de les empreses estibadores.

Millorar el servei, la seguretat, la protecció i el benestar de les persones treballadores, així com avaluar, informar i protegir els riscos i els accidents laborals, són qüestions necessàries per a evitar accidents en el futur així com garantir al màxim la seguretat i salut en el treball.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.