Salut Laboral

Intersindical Valenciana insisteix que es complisquen les mesures de seguretat en les empreses

Al País Valencià moren una mitjana de 6 treballadors cada mes, la primera setmana de setembre ja en portem 4 morts.

05 / 09 / 2024 | Intersindical

Ahir va morir un treballador a una empresa de Paterna.  Des d’Intersindical Valenciana, en primer lloc, volem mostrar el nostre suport i condol a la família, companys i amistats del treballador mort. Per desgràcia, al País Valencià moren una mitjana de 6 treballadors cada mes, la primera setmana de setembre ja en portem 4 morts.

Tenim un llarg camí per recórrer i, malauradament sabem, que en l’àmbit de la seguretat i la salut laboral, la major part dels canvis normatius han estat precedits per una desgràcia. Al 2023, la població treballadora al País Valencià era de 2.033.886 persones, un 2,7% més de persones exposades a riscos laborals que al 2022. D’elles un total de 52.148 patiren accidents amb baixa en jornada de treball.

Els accidents greus van ser 378 casos, amb un augment d’11 casos que representa un increment del 3%. Pel que fa als accidents mortals, durant el 2023 es van comptabilitzar 61 casos, 16 menys que l’any anterior, el que suposa una reducció del 20,8%. La construcció amb 18 morts (29,5%), ocupa el primer lloc; el comerç a l’engròs i al detall i reparació de vehicles de motor i motocicletes amb 11 morts (18,0%), ocupa el segon lloc i el Transport i emmagatzematge amb 9 morts (14,8%), ocupa el tercer lloc. Els hòmens (que representen el 63% de la població activa) van patir el 70% dels accidents en jornada laboral: el 83% dels greus i el 90% dels mortals. Pel que fa a les víctimes mortals, el 83% són persones de més de 40 anys.

Des d’Intersindical exigim que l’empresariat vetle per les mesures de seguretat i exigim a la Generalitat que vigile amb fermesa el compliment de les mesures de seguretat i salut de les empreses. Així mateix, també demanem la implicació de les persones treballadores en tot allò que afecte les seues condicions laborals i l’entorn de treball. Si nosaltres no actuem i exigim condicions de treball saludables, el capitalisme patriarcal continuarà prioritzant els beneficis i l’acumulació de capital a la nostra salut.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.