Medi ambient

Intersindical Valenciana insta el ministeri a la paralització de la duplicació del Bypass, una obra plena d’irregularitats

Han començat les tales en el primer tram de l’A7 que el ministeri pretén duplicar incomplint totes les directrius europees sobre emissions i les mateixes lleis que ha aprovat per a aconseguir la neutralitat climàtica.

14 / 07 / 2022 | Intersindical

La plataforma No+bypass ha acudit a una de les zones de desbrossament per a constatar el desastre produït per la tala d’arbres i denunciar, una vegada més, una obra que s’hauria d’haver rebutjat definitivament fa anys.


Ara que comencen les primeres tales, alguns propietaris de cases i parcel·les han constatat que les màquines han accedit a espais que no estan dins del traçat, per la qual cosa estan estudiant denunciar al Ministeri.

Com ja va denunciar No+bypass, la duplicació afecta de ple a un refugi antiaeri de la Guerra Civil, que desapareixeria sota l’asfalt, i també al poblat ibèric del Tos Pelat, que per les seues característiques és l’únic poblat a la província de València que es podria denominar ciutat i que també es veuria afectat per la duplicació. Per això No+bypass ha comunicat els fets a la Direcció General de Patrimoni perquè intervinga i defense aquests dos béns culturals davant el Ministeri.

Antonio Domingo, membre de la plataforma, i present en l’acció de denúncia, ha destacat que “el Ministeri no reflexiona sobre la barbaritat que suposaria aquesta duplicació, que no s’hauria de realitzar, ja que amb la quarta part del pressupost es podrien millorar els accessos del bypass actual, augmentar la capacitat i seguretat amb mesures barates i dedicar la resta del pressupost a millorar les infraestructures ferroviàries, especialment de mercaderies, per a començar a situar-nos a nivell europeu, on el 18% de les mercaderies van amb tren, mentre que nosaltres no arribem al 4%”.

No+bypass ha explicat a la ministra, reiteradament, que aquesta obra és completament prescindible si es duen a terme mesures perquè el trànsit siga més segur i més fluid en l’autovia actual, així com que es parteix de previsions incorrectes pel que fa a l’augment de vehicles.


Associacions que formen part de la Plataforma No+ByPass:

Greenpeace, Per l’Horta, Acció Ecologista Agró, Ecologistes en Acció de València, Amics de la Terra, Extinció/Rebel·lió, Aliança per l’Emergència Climàtica de València, Aliança per l’Emergència Climàtica de Paterna, l’Eliana i San Antonio de Benagéber,  Coordinadora per a la Protecció de les Moles, Intersindical Valenciana, Per l’Horta de la Safor, Plataforma +Horta-Formigó, Associació de Godella en Lluita, Associació de Veïns de Museros, Associació de Veïns de la Canyada, Asociación Vecinal Urbanizaciones La Canyada, Associació Amics i Amigues de Vall de Flors (Bétera), Associació Círculo de Paterna




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.