Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Intersindical Valenciana mostra el seu malestar davant la protesta ocorreguda a Madrid contra els cabals ecològis del riu Tajo

13 / 01 / 2023 | Intersindical

Aquesta setmana, diversos grups polítics i organitzacions, s’han manifestat a Madrid contra els cabals ecològis del riu Tajo.

Davant aquesta protesta, Intersindical Valenciana manifesta:

- Cal posar fi a la sobreexplotació dels rius i els aqüífers.
- Els recursos que hi ha són finits i resulta necessari fer un ús sostenible de l’aigua.
- Recordem que els cabals ecològics són necessaris per a mantenir el bon estat de les aigües i són una obligació de la Directiva Marc de l’Aigua de la Unió Europea.

Per tot això considerem que la directiva posa com a objectiu prioritari la conservació i la recuperació dels ecosistemes aquàtics i que cal acabar ja amb les guerres estèrils de l’aigua.

Intersindical Valenciana no participarà en mobilitzacions en defensa de transvasaments impossibles de mantenir a llarg termini atès que posen en perill la salut dels nostres rius i masses d’aigua, posant en perill, conseqüentment, als propis usos agrícoles en un futur. 

Els caudals ecològics s’han d’establir amb criteris tècnics i no polítics.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.