Intersindical Valenciana mostra el seu compromís en el camí per afrontar la situació d’emergència climàtica actual

La situació mediambiental que vivim ha estat protagonista al VI Congrés de la Intersindical Valenciana celebrat a Alboraia

23 / 11 / 2021 | Intersindical

El passat divendres va tenir lloc a Alboraia, en el marc del VI Congrés de la Intersindical Valenciana, la conferència internacional “Els reptes del sindicalisme del segle XXI, en el qual el medi ambient va ser un dels principals protagonistes.

A aquesta conferència van acudir una trentena d’organitzacions sindicals i plataformes laborals de diversos territoris de l’estat i del món. Totes van coincidir en la importància de generar espais de reflexió i d’exigir polítiques que garantisquen la sostenibilitat del medi ambient coherents amb la declaració d’emergència climàtica i la Llei de canvi climàtic.
Ens trobem en un escenari en el qual les relacions entre el capital i la salut mediambiental estan desequilibrades i en què el sistema capitalista depredador posa en perill la nostra salut, la dels éssers vius i la dels ecosistemes.
És per això, que no estem lluny del punt de no retorn i necessitem mobilitzar-nos i sortir al carrer per tal de reivindicar un canvi del model productiu, una major inversió en transport públic, aigua pública accessible i universal com a dret humà que és, plans de mobilitat urbans i la protecció de la vida rural, entre altres.

En definitiva, hem de treballar colze a colze amb els grups ecologistes, assumint responsabilitats davant la situació tan preocupant que vivim i exigint polítiques i actuacions reals per combatre-la.

Per això, al VI Congrés s’ha decidit assambleàriament la línia política sindical dels propers quatre anys i s’ha assumit un compromís ferm per a desenvolupar, mitjançant l’acció sindical, accions decidides i valentes que promoguen una transició ecològica justa que posen la vida al centre de tot.

A més, s’ha aprovat per unanimitat la resolució per la posada en funcionament de l’Observatori Ciutadà de l’Aigua, creat a 2018, per tal d’aconseguir una gestió pública de l’aigua que prioritze la funció social i ambiental i que promoga la gestió democràtica de l’aigua com un bé comú.

A més, la Intersindical Valenciana ha mostrat la seua indignació davant la COP26 que posposa les mesures necessàries per a donar resposta a l’escalfament global i la crisi climàtica.

En definitiva, ha estat un Congrés que ens ha enfortit en la conveniència de construir idees i accions cap a la sostenibilitat i la cura i protecció del medi ambient.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.