Energies renovables

Intersindical Valenciana participa a la trobada “Renovables sí però no així. La nostra lluita és per la vida”

Les jornades han sigut organitzades per la Coordinadora Valenciana per a la ubicació racional de les energies renovables

02 / 09 / 2023 | Intersindical

Aquest primer cap de setmana de setembre ha tingut lloc a Navalón (la Canal de Navarrés) la trobada “Renovables sí, però no així. La nostra lluita és per la vida”. El principal objectiu de les jornades ha sigut el de crear vincles i complicitats entre els diversos col·lectius i persones que formem la Coordinadora. A més a més, s’han compartit diferents experiències per a defensar el territori i s’han definit els passos a seguir durant la nova etapa que acaba d’iniciar-se.

La trobada es va iniciar divendres amb una posada en comú de la situació actual. Es van expressar diferents idees respecte a l’activisme en defensa dels nostres pobles i mitjans de vida: frustracions, alegries, pors i èxits generats als darrers anys de lluita. Moderats per Cristobal Roca, vam intercanviar diverses experiències en aquest camp que ens van enriquir a totes i a tots. Aquesta manera de treballar va possibilitar la creació de vincles profunds dins del grup.

Dissabte, de la mà de Xicoteta Energia, vam conéixer les anomenades comunitats energètiques. Des d’una visió pràctica ens van explicar què és un autoconsum compartit. A més, vam analitzar els models d’organització de comunitats energètiques i les dificultats que poden sorgir al sector en els propers anys. A continuació, un grup de membres del MOC i Alerta Solidària ens van fer prendre consciència d’aquelles coses a tindre en compte per realitzar accions no-violentes de resistència social d’èxit, accions directes i desobediència civil passiva.

A la vesprada, vam conversar sobre decreixement per afrontar el col·lapse eco-social amb Juan Bordera. També es van abordar les ZAD com a experiència convivencial de lluita pel territori des del territori, de la mà de José Guerrero. Després, Santiago Gasset ens va exposar les possibilitats i capacitats per a la batalla jurídica. Rosa Mas va explicar com afrontar les al·legacions. Mentre que Vicente Serena ens va animar a utilitzar el catàleg d´arbres monumentals per defensar el territori que els envolta.

Comptat i debatut, un bon grup de col·lectius i persones diverses hem creat lligams, hem compartit experiències, hem aprés els uns dels altres i hem posat les bases per a seguir lluitant per defensar el territori tot treballant per la vida.

Per a més informació, clica ací




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.