Energies renovables

Intersindical Valenciana participarà en la manifestació  ‘Descarbonització ja! Ràpida, justa i definitiva’

El Sindicat, que col·labora amb les entitats organitzadores des del seu voluntariat mediambiental, encoratja tota l’afiliació perquè hi participe activament.

11 / 09 / 2023 | Intersindical

Amb motiu de la Cimera pel Clima que se celebrarà el 20-S a Nova York, Fridays For Future - Joventut Pel Clima València, de la mà de l’Aliança per l’Emergència Climàtica, exiran al carrer per exigir la fi de l’ús dels combustibles fòssils. Una mobilització que s’inclou dins del context per la crisi climàtica global que patim. En concret, el 15 de setembre s’ha organitzat una manifestació a València, que eixirà des de la plaça de l’Ajuntament a les 19.00 hores. Intersindical Valenciana col·labora amb les entitats organitzadores. Per aquest motiu volem fer una crida a tota la nostra afiliació perquè  participe activament en la marxa.

El context actual de crisi climàtica ens posa en risc a totes les persones, especialment a les més vulnerables. Exigim, entre d’altres qüestions, una descarbonització mundial ràpida i immediata, que afecte a tots els sectors productius, atenent els principis de justícia social i econòmica. Per afrontar el repte de la descarbonització hem de tindre en compte la protecció de la natura i els Drets Humans.

Aturem al territori valencià macroprojectes com l’ampliació del Port de València, l’accés nord o la ZAL. Aturem la construcció per part de fons voltors de macroplantes fotovoltaiques i eòliques, la MAT i la MAGDA. També diem no a la duplicació del By-pass, al túnel passant i a les ampliacions de les autovies V-21, V-30, V-31 i CV-60, així com al tancament de línies de ferrocarril i la degradació dels rodalies. Perquè volem un País Valencià on poder viure, que deixe de banda el benefici econòmic d’uns pocs, que i pose a les persones al centre.

Tampoc podem permetre ni normalitzar que la Unió dels Emirats Àrabs, organitzador de la pròxima COP28, designe com a president de la cimera al cap de la seua petroliera estatal (ADNOC). És incomprensible que Nacions Unides deixe que els interessos de les petrolieres continuen participant en les taules de negociació climàtica.

Posar fi d’una forma definitiva als combustibles fòssils és l’única manera de garantir el futur de totes i de tots. Demanem la reducció del consum d’energia, una transició justa i el desenvolupament d’un món sostenible dins dels límits del planeta. Per tot açò, el pròxim 15 de setembre tornarem als carrers. Ens unim a la crida internacional en la qual participen milers d’organitzacions socials. Una mobilització on se sentiran les veus i demandes de la ciutadania exigint posar fi als combustibles fòssils de manera ràpida, justa i definitiva.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.