Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Intersindical Valenciana, per la restauració i la protecció dels boscos

El 21 de març va ser el Dia Internacional dels Boscos, una jornada en què aprofitem per reclamar la “Restauració forestal: un camí a la recuperació i el benestar”

22 / 03 / 2021 | Intersindical

El 21 de març, des de l’any 2012, se celebra el Dia Internacional dels Boscos amb la finalitat de posar en relleu la importància de les àrees forestals de tots els territoris.

Els boscos cobreixen un terç de la superfície terrestre del planeta. Aquests ecosistemes funcionen com a hàbitats per a milions d’éssers vius i alberguen el 80% de les espècies de plantes i animals terrestres. 1.600 milions de persones depenen dels boscos per a sobreviure, incloent a més de dos mil cultures indígenes de tot el món.

En el 2021, el tema triat per l’ONU és “Restauració forestal: un camí a la recuperació i el benestar”.

Restaurar un bosc és plantar les llavors de la salut i la vida. Els boscos generen espais on les plantes i els animals poden viure, la seua protecció i cura possibiliten la creació d’ocupació i una vida millor. 

Els boscos produeixen un impacte real i positiu sobre el canvi climàtic, millorant la qualitat de l’aire que respirem, de l’aigua que bevem i dels aliments que mengem.

La supervivència de les zones boscoses està en greu perill per la desforestació, ja que en l’última dècada s’han destruït tretze milions d’hectàrees de bosc. Hem d’actuar amb projectes que protegisquen els ecosistemes, que possibiliten la reforestació amb espècies autòctones.

La reforestació és fonamental per a lluitar contra la desertificació i la contaminació, possibilitant la reducció del diòxid de carboni de l’atmosfera. Aquestes accions regeneratives aconsegueixen que la vida torne a brollar i són una peça clau en la lluita contra la desertificació i en la reducció de diòxid de carboni en l’atmosfera.

Al País Valencià, en aquests moments d’emergència climàtica, incideix negativament la pèrdua de biodiversitat per la contaminació i la desforestació, però també per l’avanç d’instal·lacions industrials en zones forestals, especialment en comarques de l’interior, que estan provocant impactes negatius en terrenys d’elevat valor ecològic i paisatgístic. A més, les subestacions i línies elèctriques, que travessen molts quilòmetres de bosc, incrementen el risc d’incendis.

Per tot el que s’ha dit, des de la Intersindical Valenciana recordem en aquest dia com d’important que és conservar, restaurar, millorar, protegir i cuidar els boscos per a mantindre la salut i la vida de tots els éssers vius i del planeta.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.