Salut Laboral

Intersindical Valenciana, per una Cultura Preventiva en el treball

El passat 1 de març es va realitzar una Trobada de delegades i delegats de Prevenció de Riscos Laborals en la seu de la Intersindical a València.

07 / 03 / 2019 | Intersindical

La trobada es va organitzar com una jornada formativa, matí i vesprada, per l’Escola Sindical de Formació Melchor Botella i l’Àrea de Salut Laboral i Medi ambient de la Intersindical Valenciana.
La figura de les delegades i els delegats de prevenció (DP) va adquirir rellevància en la Jornada, com a representants de les persones treballadores en matèria de prevenció de riscos laborals. Es va donar a conèixer les competències, facultats, garanties i sigil que posseeixen, segons la Llei de Prevenció de Riscos Laborals 31/1995. Però també perquè les delegades i els delegats de prevenció de riscos laborals dels sindicats i sectors que integren la Intersindical, des de diferents punts de vista, compartiren experiències, i ha comptat amb la participació del servei jurídic del sindicat.

La posada en comú d’experiències, procediments i eines en prevenció, seguretat i salut laboral té com a finalitat impulsar, sensibilitzar i promoure la cultura preventiva en el treball i la societat, necessària per a aconseguir el benestar humà.

La participació ha sigut nombrosa i activa, tant dels delegats i les delegades de prevenció, com de les treballadores i els treballadors que van assistir, també s’ha comptat amb la participació l’advocada del sindicat. S’ha valorat l’experiència com molt positiva i satisfactòria.

Conclourem dient que, la informació i participació de les treballadores i els treballadors és imprescindible si volem reduir la sinistralitat i la precarietat, millorar la prevenció, seguretat i salut en el treball, i avançar en l’expansió d’una cultura preventiva. En aquesta trobada les persones assistents i les participants han pogut consensuar postures davant la prevenció, la seguretat i la salut en un ambient democràtic, que considerem imprescindible si volem reduir els accidents de treball i les malalties professionals, i augmentar la salut i el benestar en el treball.
Accedeix a la Programació, al Programa i Cartell




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.