Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Intersindical Valenciana reafirma l’oposició a l’ampliació del port de València

L’ampliació nord del port de València generarà conseqüències inassumibles a nivell ecosocial

20 / 05 / 2022 | Intersindical

El projecte d’ampliació nord del port de València s’emmarca en un context i en un territori que ha declarat l’emergència climàtica i aquesta condició posa al centre la transició ecològica davant la presa de qualsevol decisió.

Lluny dels objectius previstos per a fer front a l’emergència declarada, aquesta obra faraònica causaria un greu impacte a les platges del sud, al parc natural de l’Albufera i a la salut i la qualitat de vida de les persones, suposant la destrucció del nostre territori. Segons va constatar la Comissió Ciutat-Port, existeix una diferència de sis anys d’esperança de vida a favor de la població resident en Pont de Fusta respecte a la qual viu en Serradora. Els nivells de contaminació atmosfèrica i acústica en la V3 sobrepassen diàriament els llindars posats per l’OMS com a nocius, pel pas de camions transnacionals de manera contínua.


L’ampliació del port suposa un ecocidi ambiental, un augment de les emissions de CO2 que es vol portar endavant amb una falta total de transparència, ja que mai s’ha respost formalment a les al·legacions presentades. Sota la promesa que aquesta megainfraestructura generarà ocupació, es continuen signant xecs en nom del progrés i a la fi, el nivell d’automatització de les terminals projectades, causarà la pèrdua de molts llocs de treball i, per tant, no està justificat en benefici social, sinó en benefici de la mateixa multinacional. A més, l’obra generarà unes despeses elevadíssimes en un moment de crisis econòmica i climàtica en el qual necessitem un canvi de model que incentive la producció i el consum de proximitat. L’última declaració d’impacte ambiental està totalment obsoleta, ja que es va realitzar en 2007, en un context molt diferent de l’actual pel que fa als paràmetres de sostenibilitat.

Davant d’un model d’ampliacions massives que augmenten la precarietat laboral i suposen una amenaça directa per al territori i els ecosistemes, la Intersindical Valenciana reafirma la seua oposició al macro port de València i a l’ampliació nord que pretén dur a terme l’autoritat portuària i el Ministeri de Transports.

Hem de frenar la pèrdua de la diversitat i l’augment de la contaminació en benefici d’unes poques.





Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.