Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Intersindical Valenciana se suma a la concentració  contra la celebració del III Ecofòrum a l’UJI

Aquest fòrum és, en realitat, una operació de rentada de cara d’algunes de les empreses més contaminants del País Valencià.

01 / 12 / 2021 | Intersindical

Grups i col·lectius ecologistes s’han manifestat davant del Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló en protesta per la celebració del III Ecofòrum. Des de l’àrea de Salut Laboral i Medi Ambient de la Intersindical Valenciana entenem que amb esdeveniments com aquest és pretén blanquejar l’activitat d’algunes de les empreses que més contaminen el nostre territori com ara: BP Oil, BP Oil, UBE, Iberdrola o Reciplasa. Totes elles han estat presentades en el III Ecofòrum, com a empreses compromeses amb el medi ambient i com a veus expertes en canvi climàtic.

La realitat és ben diferent. Aquest Ecofòrum és una operació de ‘greenwashing’ de llibre (pràctica de màrqueting destinada a crear una imatge il·lusòria de responsabilitat ecològica), ja que, a més a més, no s’ha donat espai a la participació de veus discrepants amb l’argumentari oficial. D’altra banda, resulta indignant la participació de resposables polítics de l’àmbit local, autonòmic i estatal, en una actitud d’amiguisme i permissivitat davant les activitats contaminants que aquestes empreses desenvolupen al País Valencià. En un moment crític com l’actual, en el qual la (in)acció dels governs ens porten cap a una catàstrofe climàtica i mediambiental, no és acceptable que les nostres autoritats es posicionen al costat del poder econòmic que representen aquestes empreses.

L’associació Comunitat UJIxPlaneta ha demanat a l’UJI que retire tot el suport a l’acte, ja que desinforma, confon i obstrueix l’acció tranformativa real que necessita la nostra societat. La plataforma Frenem la Contaminació també ha reclamat que les autoritats es posen del costat de les persones i que vetlen, veritablement, per la salut, per la vida i per la defensa de la Terra. La plataforma insisteix que sobren els discursos buits i que cal exigir responsabilitats a aquells que contaminen el nostre entorn. En aquest sentit és necessari prendre mesures directes sobre els majors nuclis contaminants del nostre territori, com ara el polígon industrial del Serrallo i Port Castelló.

En la mobilització, també han participat la associació de iai@flautas Castelló i Salvem la Renegà, entre d’altres col·lectius i persones.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.