Energies renovables

Intersindical Valenciana se suma a la lluita juvenil per la democratització de l’energia

El 23 de setembre ens mobilitzem pel clima

23 / 09 / 2022 | Intersindical

En un moment d’inestabilitat política i social marcat per una forta crisi energètica, ens mobilitzem per reivindicar la democratització del sistema energètic. L’energia és una necessitat bàsica insubstituïble, és un dret humà, no un privilegi.

La crisi energètica afecta especialment a les persones més vulnerables, dins i fora de les fronteres, generar-se una major dificultat per a fer front a les factures energètiques a l’hivern, quan el benestar tèrmic és imprescindible.

Entenem que la justícia climàtica és una qüestió de justícia global.

En aquest sentit, podem afirmar que la política energètica reprodueix un model centralitzat i gestionat per l’oligopoli energètic.

Resulta necessari el decreixement per a fer front a aquesta situació tan greu en la que ens veiem immerses. Decréixer des de la col·lectivitat, com un conjunt de suport i amb la motivació de crear un futur que ens beneficie a totes.

Reclamem el foment de l’autoconsum col·lectiu, de les comunitats energètiques, de l’eficiència energètica i de la reducció del consum amb criteris de justícia social.

Per això, el 23 de setembre ens mobilitzem per impulsar el canvi que volem, un canvi que pose al centre a les persones, els territoris i la Terra, sense deixar ningú enrere.

Per la justícia climàtica i social!

Per a llegir el manifest complet polsa ací.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.