Medi ambient

La Comissió Europea no modificarà la Directiva Marc de l’Aigua que protegeix les aigües europees

La Intersindical Valenciana, al costat d’una coalició de 138 organitzacions de la societat civil a nivell estatal, mostrem el nostre suport a aquesta norma al Manifest en defensa de la DMA a 2019, com a part de la campanya europea de #ProtegeTuAgua, i hem rebut gratament aquesta decisió per part de la Comissió Europea.

26 / 06 / 2020 | Intersindical

Aquesta setmana la Comissió Europea ha donat la raó a la societat civil i ha comunicat oficialment la seua decisió de no modificar la Directiva Marc de l’Aigua (DMA) i de dedicar els seus esforços a què els Estats posen en marxa les mesures necessàries per protegir i millorar la salut dels rius, aiguamolls i aqüífers.

La Directiva Marc de l'Aigua és una norma fonamental de la legislació comunitària per protegir el medi ambient

Aquesta setmana la Comissió Europea ha donat la raó a la societat civil i ha comunicat oficialment la seua decisió de no modificar la Directiva Marc de l’Aigua (DMA) i de dedicar els seus esforços a què els Estats posen en marxa les mesures necessàries per protegir i millorar la salut dels rius, aiguamolls i aqüífers.

La Comissió Europea ha comunicat la seua decisió de no modificar la Directiva Marc de l’Aigua (Directiva 2000/60 / CE) i ha enviat un missatge clar als Estats membres de la Unió Europea: la Directiva Marc de l’Aigua (DMA) és una norma fonamental de la legislació comunitària per protegir el medi ambient i ha de mantenir-se forta i ambiciosa com fins ara. Un missatge potent i crucial per als rius, aiguamolls i aqüífers de tot Europa.

Aquest missatge va ser transmès en la reunió de Directors de l’aigua dels estats membres de la passada setmana i corroborat formalment en declaracions a “POLÍTIC” del comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, que considera que la DMA és una peça fonamental de la legislació ambiental de la Unió Europea i està ací per mantindre’s en la seua forma actual. L’anunci s’ha produït sis mesos després que la mateixa Comissió Europea en conclogués l’avaluació, després de més de dos anys de consultes sobre aquesta Directiva i afirmés que la versió actual era adequada per complir els seus objectius.

Aquesta conclusió és la mateixa a la qual van arribar més de 375.000 ciutadanes i ciutadans europeus que van alçar la seua veu en defensa d’aquesta norma única al món per a la protecció dels rius, aiguamolls i aqüífers, i que demandaven als seus governants major ambició i compromís per complir amb les seves obligacions de protegir les aigües europees, un dels recursos més importants per a la conservació de la natura i el desenvolupament econòmic.

Les 138 organitzacions de la societat civil de l’estat espanyola, entre les quals es troba la Intersindical Valenciana, consideren que la DMA és una peça clau de la legislació ambiental europea que té per objectiu aconseguir el bon estat de tots els rius, aiguamolls i aqüífers europeus per a l’any 2027. Tot i que encara queda un llarg camí fins a aconseguir aquests objectius, exigim als Estats membres que deixen enrere les excuses i es posen a treballar per complir amb aquestes obligacions.

Aquestes 138 organitzacions que formem part de la coalició Living Rivers Europe volem llançar un clar missatge: “Aquesta és una victòria importantíssima per a la societat civil, que ha mostrat el seu compromís per la defensa de el bé comú, i que hui més que mai necessitem una directiva fort que garantisca l’aigua que necessiten les persones i la natura “. Les entitats de la campanya sol·licitem a l’Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que aquest potent missatge de la Comissió Europea quede reflectit reorientant la revisió del tercer cicle de planificació ja iniciat.

La decisió de la Comissió Europea de no modificar la directiva Marc de l’aigua per garantir la seguretat hídrica és molt important en un moment de crisi climàtica en què la COVID ens ha portat a una crisi sanitària, social, econòmica i cultura.

La Intersindical seguirà donant suport polítiques mediambientals i campanyes orientades a millorar, protegir i cuidar els nostres rius, zones humides i aqüífers, i d’aquesta manera garantir els ecosistemes aquàtics i la biodiversitat que possibiliten la salut i la vida.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.