Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

La Confederació Intersindical davant del tancament dels serveis ferroviaris de la línia d’Aranjuez Conca Utiel

La Confederació Intersindical fa pública la seua posició sobre el tancament de la línia ferroviària d’Aranjuez Conca Utiel i sobre l’anunci per a la gratuïtat dels abonaments multiviatge a Rodalies i Mitja distància

19 / 07 / 2022 | Intersindical

Els diferents governs, central i autonòmic, han descuidat de manera conscient el manteniment i la millora de la línia de tren d’Aranjuez Conca Utiel, provocant un abandonament de les instal·lacions i dels trens, empitjorant el servei fins a justificar-ne el tancament per afavorir la línia d’Alta Velocitat i donant una pilotada urbanística a la ciutat de Conca.

Considerem que el Ministeri de Transport, i el Govern en conjunt, cometen un error estratègic molt important en tancar aquesta línia de tren.

Pensem que el tren és un element fonamental per a la lluita contra el canvi climàtic, ja que és el mitjà de transport més sostenible i adequat en moments d’emergència climàtica, sense oblidar, la contribució a la vertebració dels territoris en permetre la mobilitat de persones i mercaderies pel recorregut.

En el cas de la línia de Conca, encara és molt més greu perquè aprofundeix en el buidament dels pobles per on transcorre aquesta.

Des de la Confederació Intersindical ens oposem totalment a aquesta mesura i demanem que s’invertisca en les millores necessàries per impulsar les línies ferroviàries, especialment a les zones rurals.

En canvi, compartim i celebrem l’anunci per a la gratuïtat dels abonaments multiviatge a Rodalies i Mitja Distància. Aquesta mesura afavoreix, de manera bàsica, l’ús del transport ferroviari a les nostres ciutats i pobles per a moltes persones que utilitzen, i utilitzaran, el tren com a mitjà per accedir als serveis essencials. És una decisió valenta que valorem molt positivament.

Així mateix, volem cridar l’atenció sobre com es gestionarà el més que previsible augment de persones als trens. És a dir, tenim molts dubtes que amb els horaris actuals i el nombre de trens que circulen actualment es puga assumir de manera segura i òptima l’augment d’ocupació als trens. Per tant, sol·licitem al Ministeri de Transport i a l’empresa Renfe que donen certesa a aquestes situacions que poden portar en orris una mesura que apunta en la bona direcció, garantint a la ciutadania un servei digne, segur i fiable.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.