Salut Laboral

La iniciativa ciutadana ‘Right2Cure’ considera que la resolució del Parlament Europeu que dona suport a la suspensió de patents és “un gran pas avant”

Intersindical Valenciana participa com a promotora d’aquesta iniciativa ciutadana

11 / 06 / 2021 | Intersindical

La Iniciativa Ciutadana Europea ‘Right to Cure’ creu que la posició del Parlament Europeu marca el camí perquè la Comissió Europea anuncie d’una manera clara el suport a la suspensió de l’actual sistema de patents.

Des de la iniciativa ciutadana europea Right2Cure, que agrupa més de dues-centes organitzacions de la societat civil en tota la UE, considerem “un gran pas avant” l’aprovació, aquest 10 de juny, en el Parlament Europeu de la resolució que inclou el suport a la iniciativa de suspensió de les patents, defensada en l’Organització Mundial del Comerç (OMC) per un conjunt de països liderats per l’Índia i Sud-àfrica.

Al nostre parer, “la posició definida hui per l’única institució triada realment de manera democràtica a la Unió Europea, com és el Parlament, deixa sola a la Comissió Europea en la seua insistent negativa a donar suport a la suspensió de patents i demostra la capacitat d’acció de les diferents iniciatives ciutadanes posades en marxa que defensen els interessos generals enfront dels interessos corporatius o els beneficis de les grans farmacèutiques”.

Des de Right2Cure creiem que “les pròximes setmanes seran fonamentals, perquè sumada a aquesta resolució, les negociacions en l’OMC sembla que han avançat i durant el mes de juny i juliol els debats semblen ja centrats en el document que inclou la suspensió temporal de patents”.

Finalment recordem als nostres representants europeus que “tenen la responsabilitat de defensar l’interés general i la salut pública europea, no ser portaveus del lobby de les farmacéticas”. Tot açò arran de les recents declaracions de la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Layen, en una compareixença parlamentària on va insistir en “la necessitat de protegir la propietat intel·lectual” i va tornar a rebutjar el suport a la proposta de suspendre les patents.

Tots i totes tenim dret a una cura (right to cure).
La Iniciativa Ciutadana Europea demana que la Comissió Europea faça tot el que és a la seua mà perquè les vacunes i tractaments siguen considerats un bé públic global, accessible a totes i tots de manera gratuïta.

Demanem:

-Salut per a tots i totes

-Transparència ja!

-Fons públics, control públic

-Que ningú es lucre amb la pandèmia

Dona suport a aquesta iniciativa amb la teua signatura, si encara no ho has fet:

https://noprofitonpandemic.eu/ca




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.