Salut Laboral

La Intersindical demana a la Generalitat que garantisca la seguretat i la salut abans de retornar al treball

El Sindicat presenta al·legacions a l’esborrany de la guia elaborada per l’INVASSAT

04 / 05 / 2020 | Intersindical

Hem presentat peticions i al·legacions a l’esborrany de la Guia Tècnica per a l’elaboració d’un pla de contingència i continuïtat del treball durant la COVID-19, elaborada per l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT).

També, hem proposat mesures preventives i de protecció en les entrades als centres de treball de l’Administració de la Generalitat, com la presa de la temperatura a totes les persones, la dotació de màscares, ulleres o pantalles, guants, fundes protectores de sabates, gels hidroalcohòlics, cita prèvia per a evitar aglomeracions, la realització de proves diagnòstiques, sensors de proximitat en espais compartits, neteja i desinfecció exhaustiva, augmentar la ventilació i unes altres.


S’ha demanat a l’INVASSAT que estudie la conveniència d’instal·lar arcs d’ozó en les entrades dels edificis amb molta afluència de públic, amb la condició que es dispose d’una avaluació positiva de l’ozó com a desinfectant d’ús ambiental i com viricida, sense efectes nocius, realitzada per l’Agència Europea de Productes Químics o per altres organismes de reconegut prestigi nacional o internacional.


Com el pla de contingència ha de ser preventiu, predictiu i reactiu, reclamem que tinga una estructura estratègica i operativa que ajude a controlar la situació d’emergència generada per la COVID-19 i a minimitzar les seues conseqüències negatives en tots els centres de treball on s’aplique, és a dir, en tots els centres, serveis i unitats dependents de la Generalitat, excepte en el sector sanitari. Així doncs, hem reclamat el Pla de Prevenció de totes les Conselleries (només el té Sanitat), perquè és necessari que es planifique l’acció preventiva relativa a la seguretat i la salut de tot el personal de la Generalitat. Hem exigit una revisió i adequació de tots els plans d’autoprotecció, i mesures d’emergència davant possibles evacuacions.


La guia és molt general i li falta concreció, per això, exigim procediments i protocols específics i concrets en tots els sectors, àmbits i centres de treball. L’administració, com les empreses privades, ha de comptar amb les treballadores i els treballadors i els seus representants, amb les delegades i els delegats de prevenció (demanem que s’augmente el seu nombre) i amb els Comités de Seguretat i Salut laboral de cada sector.


Reclamem que es constituïsquen quatre Comissions Sectorials de Seguretat i Salut en el Treball, una per cada sector (justícia, administració pública, docent i sanitari), i un Servei de prevenció de riscos laborals propi de cada sector. Ja que cadascun d’ells té característiques singulars i específiques, ha de tindre el seu Pla de prevenció i el de contingència i continuïtat en el treball enfront de la COVID-19, fins ara, solament el sector sanitari posseeix tots dos.


En definitiva, la Intersindical ha demanat a l’Administració de la Generalitat que previnga i protegisca a tothom enfront de la COVID-19, perquè el primer és la seguretat i la salut de les persones. La tornada al centre de treball s’ha de realitzar quan s’assegure l’absència d’exposició a riscos que posen en perill la vida de les persones treballadores i de la ciutadania.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.