Salut Laboral

La Intersindical Informa de la convocatòria de reunió de la Comissió Sectorial de Seguretat i Salut en el Treball de l’àmbit de justícia, administració pública i docent

L’únic punt de l’ordre del dia és l’aprovació de la Guia Tècnica per a l’elaboració del Pla de contingència i continuïtat del treball durant la COVID-19.

29 / 04 / 2020 | Intersindical

El 4 de maig ens han convocat a la reunió de la Comissió Sectorial de Seguretat i Salut en el Treball. L’únic punt a tractar és l’aprovació, si així s’acorda, de la Guia Tècnica per a l’elaboració del Pla de contingència i continuïtat del treball durant la COVID-19.

En la nota anterior de l’Àrea de Salut Laboral i Medi Ambient, ja informem de l’esborrany d’aquest document, al qual es pot accedir mitjançant un enllaç, i de la possibilitat de presentar al·legacions abans del dia 30 d’abril a les 12 hores.

Recordem que en l’actualitat existeixen dues Comissions Sectorials de Seguretat i Salut en el treball (CSSST), una de l’àmbit sanitari i una altra dels tres àmbits restants. La CSSST és l’òrgan de participació institucional específic de cada sector de l’administració de la Generalitat Valenciana en matèria de seguretat i salut en el treball. Fins a l’any 2013, existien quatre CSSST, una per cada àmbit de les respectives Taules Sectorials de Negociació, per a cadascun dels quatre sectors següents: sanitari, docent, administració de justícia i administració pública, gestionats per cadascuna d’elles, i dependents de la Comissió Paritària de Seguretat i Salut en el Treball de la Generalitat Valenciana (COPASESA).

Intersindical continua reclamant que cada àmbit dispose de la seua pròpia Comissió Sectorial de Seguretat i Salut en el Treball, ha de representar a un sector perquè posseeix les seues peculiaritats i característiques, que el defineixen i diferencien. Cada sector necessita un servei de prevenció de riscos laborals propi i específic, especialitzat en l’àmbit corresponent.

Continuem demanant la recuperació d’un Servei de prevenció de riscos laborals propi i específic de cada sector –docent, administració pública i justícia-, tal com estava abans del 2013 i així ho manté el sector sanitari. És molt important sostenir sistemes preventius eficaços que protegisquen a totes les persones en el treball.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.