Salut Laboral

La Intersindical Valenciana commemora el Dia Internacional de la Seguretat i Salut en el Treball

El 28 d’abril homenatjarem la memòria de les persones mortes i lesionades per accidents en el treball. El duel, aquest any de pandèmia, també és per totes les víctimes del nou coronavirus.

27 / 04 / 2020 | Intersindical

La declaració de l’estat d’alarma pel govern espanyol i el confinament de tota la població per la crisi sanitària de la COVID-19 -convertida en laboral, social i económica-, enmig d’una declarada emergència climàtica, ha generat una situació dramàtica a la vora del col·lapse en tots els àmbits, i ha convertit aquest 28 d’abril en un dia de dol per totes les víctimes del coronavirus en el treball i en la societat.

L’Àrea de Salut Laboral de la Intersindical Valenciana, en l’estat de confinament en què ens trobem, convoca a la mobilització utilitzant la campanya, de sensibilització i acció laboral, “Plantem Cara al coronavirus, per la Salut Laboral”. Animem a totes les treballadores i els treballadors, i la població en general, a participar en els actes que realitzarem, a les 12 hores del matí del dia 28 d’abril, en memòria i homenatge de les persones que han mort o perdut la salut per accidents i malalties professionals, inclosa la COVID-19. Guardarem un minut de silenci i encendrem un ciri en honor de les víctimes, amb lectura d’un manifest.

Exigim que es garantisca la seguretat i salut en el treball sempre, també durant la pandèmia. Que es planifique i s’integre en els sistemes de gestió de la seguretat i salut laboral la preparació per a casos d’emergència. Que s’avaluen tots els riscos i s’adopten mesures de protecció i control dels riscos biològics (amb possible contagi per infecció), dels ergonòmics, físics, ambientals i químics, i, a més, del tractament de l’estrés i els riscos psicosocials, la violència i l’assetjament en el treball. Que s’actue, al costat de les treballadores i els treballadors i els seus representants legals, per a garantir llocs de treball segurs i saludables.

En aquest dia, reclamem mesures que protegisquen la seguretat i la salut a les persones més sensibles, vulnerables i amb treballs precaris. Perquè les epidèmies tenen un gran impacte en el treball, generant discriminació i desigualtat en alguns grups, com: les persones amb problemes de salut; la joventut; les persones de més de cinquanta anys; les dones que estan sobreexplotades i en primera línia en la lluita contra la pandèmia i les cures; les persones que treballen sense protecció de la seguretat social; les migrants; i altres grups que pateixen discriminació i marginació.
Des de l’Àrea de Salut Laboral i Medi Ambient de la Intersindical Valenciana continuarem lluitant per una prevenció real que protegisca i assegure la salut a totes les persones en el treball. Avui i demà, totes juntes plantarem cara a la crisi i aconseguirem véncer-la.



Comentaris
Ismael
27 / 04 / 2020 - 11:55

Més que mai recordar la importància de la protecció social en un sistema econòmic cruel i en especial la salut. Recordem qui l’ha retallada i que no s’obliden



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.