Salut Laboral

La Intersindical Valenciana demana la convocatòria d’una reunió, urgent o extraordinaria, de la COSESESA

El sindicat considera que les comissions sectorials han d’exercir les funcions de coordinació i control per abordar la situació d’emergència creada pel coronavirus

19 / 06 / 2020 | Intersindical

El dijous passat, la Intersindical va sol·licitar una reunió urgent de la Comissió Sectorial de Seguretat i Salut en el treball CSST de l’àmbit de justícia, administració pública i docent, ja que les comissions sectorials han d’exercir, en el seu àmbit, les funcions de coordinació i control respecte dels comités de Seguretat i Salut, per a abordar la situació d’emergència en el treball pel coronavirus (SARS-CoV-2) que causa la malaltia de la COVID-19.

Des de la Intersindical exigim:

- Informació i documents dels diferents plans de prevenció de les conselleries competents i de les respectives unitats administratives, així com en la seua posada en pràctica, per abordar “la nova normalitat” en el treball enfront de la COVID-19, com protocols per rebrot del nou coronavirus.

- Conéixer la planificació, organització del treball i introducció de noves tecnologies, organització i desenvolupament de les activitats de protecció i prevenció.

- Conéixer, per part de les respectives unitats administratives de les conselleries competents, el seguiment realitzat dels plans de contingència, del personal als centres de treball i teletreballant, la consideració de sensible i vulnerable, i l’atenció davant la situació de conciliació familiar i laboral (familiars dependents), durant l’estat d’alarma en les diferents fases abans la COVID-19.

- Informació dels danys produïts en la salut o en la integritat física de es treballadores i els treballadors.

- Conéixer el disseny del pla anual general de formació per als delegats i les delegades de prevenció i per al personal del sector, que puga garantir en un futur una protecció eficaç davant dels riscos laborals.

En definitiva, considerem molt important la seguretat i salut laboral i, per això, és urgent que es realitze la coordinació i el control de la prevenció en tots els centres de treball de cada sector i àmbit de l’Administració de la Generalitat.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.