Medi ambient

La Intersindical Valenciana s’oposa a la supressió del servei ferroviari entre Utiel i Aranjuez

21 / 03 / 2022 | Intersindical

Apostem pel transport ferroviari de qualitat, públic i ecosocial, assequible i accessible, que prioritze les demandes, necessitats i el benestar de les persones per damunt dels beneficis econòmics, que vertebre el territori, tant a les zones rurals, per evitar el seu abandonament, com de les grans urbes, superpoblades.

Des de la Intersindical Valenciana rebutgem el Pla presentat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que elimina el servei ferroviari entre Utiel-Cuenca-Aranjuez. S’ha perdut una oportunitat, com la declaració de l’any 2021 com a “Any Europeu del Ferrocarril”, per a rellançar i posar en primer lloc de les prioritats la defensa del ferrocarril com a mitjà de transport segur, al servei de la ciutadania i amb cura del medi ambient.

Considerem imprescindible un gir radical en les polítiques de transport, per avançar cap a un model sostenible de mobilitat en el qual el ferrocarril, junt amb la bicicleta i la marxa a peu, adquirisquen un gran protagonisme. En aquest sentit, reivindiquem el manteniment i millora dels serveis ferroviaris i de la infraestructura en aquesta línia i exigim, sense demora, la modernització del seu traçat, amb el desdoblament i l’electrificació de tota la línia.

És evident la contribució del tren a l’equilibri social i territorial, com a element capaç de respondre a les necessitats de mobilitat i transport en les grans concentracions urbanes i a les zones rurals, en aquest últim cas ajudant a recuperar la població.

Constatem el caràcter intermodal de la mobilitat sostenible, basat en la reducció efectiva del transport privat motoritzat i una combinació intel·ligent de trens, autobusos públics i bicicletes, impulsant les millores d’acord amb les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda. Així doncs, exigim un model de transport que permeta aconseguir ciutats i espais més habitables i saludables, amb menys contaminació, que ajude a refredar el planeta i a fer front a l’emergència climàtica.

Apostem pel transport ferroviari de qualitat, públic i ecosocial, assequible i accessible, que prioritze les demandes, necessitats i el benestar de les persones per damunt dels beneficis econòmics, que vertebre el territori, tant a les zones rurals, per evitar el seu abandonament, com de les grans urbes, superpoblades.
La declaració de l’emergència climàtica fa que considerem el ferrocarril com a un mitjà de transport sostenible i ecològic, en un moment en el qual s’ha de rebutjar l’ús de mitjans de transport que generen gasos d’efecte hivernacle i que ajuden a l’escalfament global del nostre territori i del planeta.

Per tot això, demanem al Govern de l’Estat espanyol que desistisca en el tancament dels serveis ferroviaris entre Utiel i Aranjuez, i que aposte decididament per una mobilitat saludable, sostenible i eco social.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.