Salut Laboral

La prevenció, una assignatura pendent del Govern Valencià

Intersindical demana que el President del Govern Valencià assumisca la Presidència de la Comissió de Coordinació de Seguretat i Salut en el Treball de la Generalitat Valenciana.

22 / 03 / 2017 | Intersindical

En l’actualitat, és escàs el nivell de compliment de la Llei 31/1995 de Prevenció de Riscos Laborals, de 8 de novembre, i les normes que la desenvolupen. En molts dels centres i dependències dels quatre sectors de Generalitat -administració, justícia, ensenyament i sanitat- l’adopció i implantació de les mesures preventives, que figuren en les avaluacions de riscos i en els informes tècnics, són insuficients. És necessari que s’elaboren i implanten mesurades d’emergència, tal com s’arrepleguen en l’article 20 de la Llei de Prevenció, donant resposta a les possibles situacions que puguen declarar-se en els centres i dependències de la Generalitat Valenciana i dels seus organismes autònoms. La vigilància de la salut segueix sense oferir-se a totes les treballadores i treballadors de l’Administració, que es veuen sotmesos a una major càrrega laboral amb un augment dels riscos psicosocials i, en alguns casos, de la sinistralitat laboral per l’augment de la precarietat i la reducció de la inversió en prevenció.

S'ha aprovat un Pla de Prevenció sense un procés de negociació real amb les organitzacions sindicals

S’ha d’invertir més en prevenció i realitzar plans que incloguen l’estructura organitzativa, els responsables, els procediments i els recursos necessaris, que partisquen d’una anàlisi i una avaluació, que possibilite la seua retroalimentació. En aquests moments, desconeixem la partida pressupostària destinada a prevenció, seguretat i salut laboral. Sense suficients recursos econòmics, humans i tècnics no es pot millorar la prevenció.

S’ha aprovat un Pla de Prevenció sense un procés de negociació real amb les organitzacions sindicals, representades en la COPASESA, a les quals solament se’ls ha consultat en el moment de la seua presentació.
Si es vol millorar la prevenció s’ha de comptar amb recursos, però, també, amb voluntat política que possibilite el canvi i accelere el ritme de treball i el compliment de l’Acord de Legislatura de juny de 2016.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.