Medi ambient

La Xarxa valenciana per l’Aigua Pública demana al vicepresident segon de la Generalitat que actuen ja per recuperar la gestió pública de l’aigua

Martínez Dalmau es compromet a traslladar aquestes demandes a la Comissió Delegada de Transició Ecològica i Sostenibilitat Ambiental

13 / 02 / 2020 | Intersindical

La Intersindical Valenciana, al costat d’altres representants de la Xarxa Valenciana per l’Aigua Pública, composta per distintes organitzacions ecologistes, sindicals, veïnals i socials, s’ha reunit amb el vicepresident segon del Consell, president de la Comissió Delegada de Transició Ecològica i Sostenibilitat Ambiental, per tal de demanar al Govern valencià que s’avance en la recuperació de la gestió pública de l’aigua al nostre territori.

En la reunió els membres de la Xarxa han traslladat a Martínez Dalmau, entre d’altres, els següents temes:

En primer lloc, la preocupació per la situació de l’Observatori Ciutadà de l’Aigua de la Comunitat Valenciana, organisme que, malgrat que es va constituir fa 15 mesos, continua sense funcionar. Com figura en l’Informe al Consell sobre l’Observatori Ciutadà de l’Aigua de la Comunitat Valenciana: “L’Observatori és un espai de concertació i reflexió. La seua missió és contribuir a la definició i millora d’un model de gestió pública eficaç, transparent i participativa, adaptat a les noves condicions climàtiques, que garantisca els drets humans fonamentals a l’aigua i al sanejament, tot respectant la integritat dels ecosistemes aquàtics”.

Els membres de la Xarxa han demanat al vicepresident la necessitat que, amb caràcter d’urgència, s’aborde el funcionament d’aquest important organisme, amb la dotació de mitjans econòmics, humans i materials necessaris per al funcionament de l’Observatori. Igualment s’hauria d’establir un pla de treball i un calendari per tal de poder fer front als objectius de la seua constitució, a més de la publicació del manifest consensuat així com de la instrucció que li dóna naturalesa jurídica a aquest organisme.

En segon lloc, la Xarxa Valenciana per l’Aigua Pública ha demanat suport i assessorament tècnic i econòmic als municipis que es plantegen remunicipalitzar la gestió de l’aigua potable, ja que els ajuntaments que finalitzen la concessió i volen recuperar la gestió pública del servei es troben completament abandonats per poder fer-la efectiva.

El vicepresident ha manifestat la seua valoració positiva i interés en les propostes plantejades i s’ha compromés a traslladar-les a la Comissió Delegada de Transició Ecològica que presideix.
Des de la Intersindical Valenciana esperem que totes les peticions realitzades per la Xarxa Valenciana per l’Aigua Pública siguen ateses urgentment, i es facen realitat al País Valencià, perquè l’Aigua és un Dret Humà.

*La Xarxa Valenciana per l’Aigua Púbica, està formada per Acció Ecologista-Agró, Confederació d’Associacions de Veïns CAVE-COVA, CCOO, Ecologistes en Acció, Enginyeria Sense Fronteres, Fundació Nova Cultura de l’Aigua, Intersindical Valenciana, La Ribera en Bici, Unió de Llauradors i Ramaders i Xúquer Viu.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.