Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

La Xarxa Valenciana per l’Aigua Pública demana amb urgència la posada en marxa de l’Observatori Ciutadà de l’aigua

L’organisme, del qual forma part la Intersindical, també demana al Consell que es donen passos per a recuperar la gestió pública de l’aigua

20 / 03 / 2020 | Intersindical

Representants de la Xarxa Valenciana per l’Aigua Pública, composada per distintes organitzacions ecologistes, sindicals, veïnals i socials, s’han reunit amb la Secretària Autonòmica de Medi Ambient, Paula Tuzón, per tal de demanar a la Generalitat la posada en marxa de l’Observatori Ciutadà de l’aigua, creat en novembre de 2018. A més, que s’avance en la recuperació de la gestió pública de l’aigua al nostre territori.

En la reunió, en què va participar també el Director General de l’Aigua Manuel Aldeguer, els membres de la Xarxa han traslladat a la Secretària Autonòmica la preocupació per la situació de l’Observatori Ciutadà de l’Aigua de la Comunitat Valenciana, organisme que, malgrat que es va constituir fa 16 mesos, continua sense funcionar. Com figura en l’Informe al Consell sobre l’Observatori Ciutadà de l’Aigua de la Comunitat Valenciana, “L’Observatori és un espai de concertació i reflexió. La seua missió és contribuir a la definició i millora d’un model de gestió pública eficaç, transparent i participativa, adaptat a les noves condicions climàtiques, que garantisca els drets humans fonamentals a l’aigua i al sanejament, tot respectant la integritat dels ecosistemes aquàtics.”

Els membres de la Xarxa han demanat a Paula Tuzón la necessitat que, amb caràcter d’urgència, s’aborde el funcionament d’aquest important organisme, amb la dotació de mitjans econòmics, humans i materials necessaris per al funcionament de l’Observatori. Resta pendent la fórmula jurídica que tindrà l’Observatori i la publicació del Manifest consensuat fa un any. Igualment s’hauria d’establir un pla de Treball i un calendari per tal de poder fer front als objectius de la seua constitució.

La Secretària Autonòmica es va comprometre a fer arribar a la Xarxa, en els pròxims dies, una proposta de fórmula jurídica per a l’Observatori, que serà estudiada per les organitzacions que formen part d’aquesta entitat.

En la reunió es va posar de manifest la manca d’avanços per part de la Generalitat en la recuperació de la gestió pública de l’aigua. També es va reclamar que es preste ajuda i assessorament als municipis que vulguen recuperar la gestió directa, que actualment estan indefensos davant les grans companyies privades.

La Xarxa Valenciana per l’Aigua Púbica, està formada per Acció Ecologista-Agró, Confederació d’Associacions de Veïns CAVE-COVA, CCOO, Ecologistes en Acció, Enginyeria Sense Fronteres, Fundació Nova Cultura de l’Aigua, H2O Paterna, Heterodòxia Castelló, No als Tractats Desiguals, Intersindical Valenciana, La Ribera en Bici, Unió de Llauradors i Ramaders i Xúquer Viu.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.