Salut Laboral

L’àrea de Salut Laboral inicia la campanya “Per un treball segur i saludable”

La definició de salut de l’OMS parla d’“un estat de complet benestar físic, mental i social, i no la simple absència de la malaltia.” Les definicions d’entorn de treball saludable han evolucionat enormement durant les últimes dècades.

Cartell de la campanya.
Cartell de la campanya.
08 / 01 / 2012 | Intersindical

Hem vist com han anat ampliant el seu enfocament i incorporant nous elements al concepte, en el qual no solament es preveu l’ambient físic del treball (en l’esquema tradicional de la salut i seguretat ocupacionals, que consideren els riscos físics, químics, biològics i ergonòmics), sinó que han inclòs hàbits de salut (estils de vida); factors psicosocials (organització del treball i cultura de treball); i establit nexes amb la societat, i amb tot el que puga tindre un profund efecte en la salut dels treballadors i treballadores.

Els empresaris i empresàries juntament amb les persones treballadores i la societat en conjunt han de fer un gran esforç per a millorar la salut i el benestar laboral, establint els mitjans per a arribar a condicions adequades, com ara:

  • Millores en l’organització del treball i en l’entorn laboral, flexibilitzant els horaris i els llocs de treball; permetent la participació dels i les treballadores en l’organització del treball i de l’entorn de treball i oferint oportunitats per a l’aprenentatge permanent.
  • Promoció de la participació de les persones treballadores en activitats saludables facilitant-los sales per a reunions de caràcter social i un entorn de treball psicosocial propici.

La promoció de la salut en el lloc de treball va més enllà dels requisits legals; es basa en accions voluntàries per ambdues parts, contribueix perquè les persones treballadores se senten més bé i més sans, cosa que es tradueix en un descens important d’absentisme, major motivació, millora de la productivitat… i solament pot tindre èxit si s’integra com un component permanent en tots els processos empresarials.
Les condicions òptimes de treball es basen en una cultura saludable que, primer de tot, requereix una gestió dels riscos adequada.
Comença una nova campanya de l’Àrea de Salut Laboral de la Intersindical per a l’any 2012:
Per un treball saludable: MOU-TE! No gires el cap, ACTUA!
Amb aquesta campanya volem sensibilitzar a totes les treballadores i treballadors de com és d’important per a la nostra salut treballar en condicions segures i saludables. Perquè la prevenció és tasca de totes i tots.
Descarrega’t el cartell (pdf-532KB)




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.