Bones pràctiques mediambientals

Participem a la 1a trobada amb el País-satge

Intersindical Valenciana Medi Ambient participà dissabte a la 1a Trobada amb el País-satge de la Fundació La Nou. Aquesta portava per lema “Un racó invisibilitzat”, i consistí en un itinerari entre Alcubles i Llíria, amb guies experts en etnologia, geografia humana i coneixement del territori que facilitaren la interpretació d’aquest. Així mateix, participaren antics pobladors de les bodegues de Gea. La idea és senzilla com deia Roser: conéixer el territori i als seus habitants, paisatge i paisanatge, per poder-los estimar i així també defensar.

Paisatge de Gea, Llíria, prop d'Alcubles. Amb el Montgó, Aitana, el Benicadell i la Mariola de fons.
Paisatge de Gea, Llíria, prop d'Alcubles. Amb el Montgó, Aitana, el Benicadell i la Mariola de fons.
11 / 02 / 2024 | Intersindical

De vesprada, participarem en una interessant taula redona on presentaren la Fundació La Nou, i parlarem del futur del món rural. Entre altres coses, coincidirem en els perills dels macro projectes energètics, de residus, miners o de ramaderia intensiva que poden destruir el paisatge i la vida rural. Per acabar, compartirem la importància de fer comunitat i constituir una xarxa per teixir complicitats i treballar pel bé comú del País rural.

Al remat, férem bona lliga tots els presents i, com bé diu la Fundació La Nou: Confiem en la força col·lectiva per a construir un altre futur.

STEPV i Intersindical Valenciana Medi Ambient us animen a participar en la primera edició dels premis SEMBRAR FUTUR de la Fundació La Nou. Es pot presentar tot l’alumnat de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius empadronat en municipis pertanyents a les zones rurals LEADER de tot el País Valencià.

Més informació: https://fundaciolanou.org/
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.