Moviment antinuclear

Pel tancament de la nuclear de Cofrents i totes les altres

Des de la Plataforma Tanquem Cofrents hem organitzat una Marxa a Cofrents per al 5 de maig, amb el lema “Recuperem Cofrents, Tanquem la Nuclear”.

02 / 05 / 2019 | Intersindical

Amb aquesta marxa es pretén impedir la construcció del Magatzem Temporal Individual (ATI) que Iberdrola precisa per a perllongar la vida de la Central Nuclear (CN) de Cofrents. El nostre objectiu final és aconseguir el tancament de la CN de Cofrents i de totes les altres nuclears, no més tard del 2021, any què acaba la llicència d’explotació, substituint-les per estalvi, eficiència i renovables, especialment per l’energia solar. I, podem fer-ho perquè rebem molta energia solar que cada vegada és més econòmica, sent més barata actualment que l’energia convencional. A més, el País Valencià és pobre en fonts d’energia convencionals com el petroli, carbó, gas natural i urani, i fins i tot en hidràulica i eòlica, però tenim molta energia solar. Recordem que seguim presentant mocions als Ajuntaments perquè demanen el tancament definitiu de la CN de Cofrents, aquesta iniciativa ja compta amb el suport de moltes corporacions municipals, com la de la ciutat de València, però també amb el reconeixement de les Corts Valencianes.

La nuclear de Cofrents te molts problemes de seguretat, funcionament poc estable, pèssima cultura de seguretat i uns altres. Està molt envellida, perquè va ser connectada a la xarxa elèctrica l’any 1984, cal recordar que l’edat mitjana de les CN és de 28 anys i totes presenten problemes d’envelliment. Produeix residus molt perillosos, com a conseqüència directa i inevitable de l’ús de la tecnologia de fissió nuclear. Contamina amb radioactivitat el medi ambient de forma rutinària (emissions radioactives líquides i gasoses) i per ella passa l’aigua que produeix els nostres aliments i que bevem. Les CN són objectiu potencial d’atacs terroristes. Són el principal obstacle perquè puguem avançar de forma sostinguda cap a un sistema 100% renovable. Les persones que treballen en la CN de Cofrents reben dosis radioactives anormalment altes en els processos de recàrrega del combustible nuclear, cada dos anys, aproximadament. Els residus nuclears es mantenen radioactius durant centenars de milers d’anys, durant els quals cal gestionar-los adequadament, no desapareixen mai per molts emmagatzematges o plans que fem. Que aquesta central nuclear continue oberta i en activitat és un alt risc per a tota la ciutadania i no solament per a la població que habita a Cofrents.

Hem de dir no al nou Pla d’energia i Clima del govern, pel qual preveu l’apagada de totes les centrals nuclears per a l’any 2035, allargant la vida útil de les nuclears a més de 40 anys. Demanem al Govern que no renove per més temps la llicència d’explotació de la central nuclear de Cofrents i de les altres. La prolongació dels permisos de funcionament de totes les CN implicarà costoses i complexes revisions de seguretat que forçaran a les empreses elèctriques a invertir milers de milions d’euros que repercutiran sobre el preu de l’electricitat. Volem jubilar la nuclear de Cofrents i totes les altres, ja.

Per tot això, Intersindical Valenciana fa una crida a totes les persones, i als col·lectius, perquè tothom participem en la marxa convocada per la Plataforma Tanquem Cofrents el diumenge 5 de maig de 2019. Perquè mobilitzant-nos, col·laborant i participant en aquestes accions podrem aconseguir el tancament de la central nuclear de Cofrents, i totes les altres, que són un perill per a la vida i la salut de les persones treballadores de la mateixa central, així com per al medi ambient. Lluitem per la vida de les persones i del planeta!

NUCLEARS? NO GRÀCIES! 

VÍDEO “CLAUS PER A TANCAR COFRENTS”:


MARXA A COFRENTS:
RECUPEREM COFRENTS, TANQUEM LA NUCLEAR
5 de maig de 2019

10.00 h eixida autobús, Pl. Espanya a València (5€ aportació)
Informació i inscripció: tanquemcofrents@gmail.com.
Posibilitat d’anar en bicicleta: Requena-CN Cofrents-Jalance.
11:00 hores Punt de trobada al Parc de Jalance i eixida a la CN Cofrents.
11:15 h MARXA DES DE JALANCE A LA CN DE COFRENTS
12:30 h Punt de trobada a les portes a la CN Cofrents
Porta el teu menjar per a compartir!

#5MaigJoVaig 

ORGANITZA: Tanquem Cofrents




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.