Salut Laboral

Per l’alliberament les patents de les vacunes de la covid-19

Coincidint amb la reunió de l’Organització Mundial del Comerç (OMC) hem eixit a exigir vacunes per a totes.

10 / 06 / 2021 | Intersindical

Intersindical ha participat, al costat d’altres organitzacions i col·lectius de la campanya valenciana #Right2Cure, aquest 8 de juny, en la concentració convocada en la plaça de la Mare de Déu a València, per a reclamar la liberalització de les patents de les vacunes contra la covid-19, perquè arriben amb equitat i rapidesa a tota la població mundial.

Reclamem:

- Alliberar les patents perquè les vacunes es consideren béns comuns i arriben a totes les persones i a tots els racons del planeta.
- Que el govern de l’estat espanyol siga conseqüent amb les seues declaracions prèvies i lidere, dins de la UE, el suport a la proposta de Sud-àfrica i l’Índia de suspendre les patents mentre dure la pandèmia.

La “campanya valenciana de vacunes per a totes”, forma part de la Iniciativa Ciutadana Europea ‘Right to cure’, ha tornat a eixir al carrer per a reclamar l’alliberament de les patents coincidint amb la reunió de l’OMC.

Aquests dies l’OMC abordarà l’Acord sobre els Aspectes dels Drets de Propietat Intel·lectual relacionats amb el Comerç (ADPIC), i decidirà sobre la proposta de Sud-àfrica i l’Índia (secundada per més de 100 països) de “suspendre les patents de les vacunes Covid-19 mentre dure la pandèmia”.

La Iniciativa considera necessari assegurar que l’accés als diagnòstics, tractaments i vacunes enfront de la Covid-19 no es vegen obstaculitzats per monopolis que limiten la capacitat de producció mundial i eleven els preus de manera abusiva, com succeeix en l’actualitat.

Els drets de propietat intel·lectual, amb les vacunes, no poden ser una patent per al lucre de les empreses farmacèutiques mentre l’assot de la pandèmia s’estén causant malaltia, mort, dolor, sofriment, desigualtat i pobresa.

Des de les organitzacions adherides a la iniciativa #Right2Cure es demana al Govern, al Congrés i a la Comissió Europea un suport clar a la proposta de suspensió de patents. Des de la iniciativa se sol·licita a les institucions que donen suport a la transferència del coneixement i tecnologia per a desenvolupar les vacunes, l’impuls a una farmàcia pública europea, preus justos per als medicaments, total transparència en les negociacions i posterior publicació dels contractes de compra.

Una àmplia majoria social, i dels governs de tot el món, ja donen suport a la proposta de l’Índia i de Sud-àfrica sobre suspendre les patents de les vacunes, així com transferir el coneixement i la tecnologia del seu desenvolupament. És el moment de pressionar a la UE perquè forme part d’eixa majoria. Demanem a la delegació espanyola que secunde amb el seu vot la necessitat d’alliberar les patents davant la pandèmia que patim.

Considerem les vacunes com un bé comú i han de ser accessibles a tota la població mundial, s’ha de prevaldre el dret a la salut sobre el lucre de la indústria farmacèutica. Per a fer realitat les #vacunesperatotes és imprescindible suprimir les patents en aquesta emergència sanitària. Continuem recollint signatures en suport a iniciativa europea @Right2cure i fem una crida sobre la necessitat d’aconseguir l’accés amb equitat a les vacunes.

Signa la iniciativa: https://noprofitonpandemic.eu/ca/

La pandèmia ha agreujat les desigualtats també en l’accés a les vacunes, perquè més del 75% s’han administrat en només deu països, per la qual cosa haurien de ser un bé comú accessible a tota la població, en el qual el dret a la salut prevalga sobre el lucre de la indústria farmacèutica.

Continuarem reclamant “vacunes per a totes” perquè hi ha poderoses raons ètiques, de justícia i de salut pública que ens porten a continuar la campanya fins a aconseguir l’alliberament de les patents i l’accés universal a les vacunes.

Accés al manifest i organitzacions adherides:

- https://acdesa.com/va/manifest-vacunes-per-a-tods-que-ningu-es-lucre-amb-la-pandemia/

- https://acdesa.com/organizaciones-adheridas-al-manifiesto-vacunas-para-todos/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.