Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Per una mobilitat sostenible i segura, lliure d’emissions

Avui conclou la setmana europea de la mobilitat amb la celebració del Dia sense cotxes

22 / 09 / 2022 | Intersindical

Amb la celebració del Dia sense Cotxes finalitzem la Setmana Europea de la Mobilitat sota el lema “Millors connexions”. Aquesta se celebra cada any, des de 1999, entre els dies 16 i 22 de setembre, amb l’objectiu de promocionar la mobilitat sostenible, fomentar les bones pràctiques i establint mesures permanents per a aconseguir-ho.

Amb la situació climàtica que vivim resulta necessari avançar cap a la descarbonització i per a aconseguir-ho és imprescindible reduir el vehicle privat que genera una elevada pol·lució i contaminació acústica, a més de ser molt perjudicial per a la salut de les persones i del planeta.

El tren és un element clau per assolir la neutralitat climàtica i, a més, és un servei essencial per a la ciutadania.

És per això que reivindiquem la necessitat de recuperar els trens que circulaven abans de la pandèmia, la retallada dels quals ha perjudicat notablement aquells territoris que ja tenien problemes de mobilitat.

És necessària una major inversió econòmica i una aposta política ferma per tal de millorar les connexions, les freqüències i l’electrificació del tren. Així com per a recuperar les persones usuàries que ara utilitzen el vehicle privat per carretera.

Així, cal establir un camí clar cap a un transport públic, accessible, assequible i vertebrador que facilite també la intermodalitat, impulsant els desplaçaments actius, a peu i en bicicleta.

És essencial crear una xarxa de comunicació entre els centres educatius, esportius, culturals i socials de les poblacions, així com recuperar els espais per a vianants i ciclistes, per a la qual cosa és indispensable garantir la seguretat de les persones que es desplacen a peu i en bicicleta, generant infraestructures ben dissenyades i rutes segures, saludables, verdes i sostenibles.

Des d’Intersindical Valenciana considerem necessari el foment del Dia sense Cotxes més enllà de la Setmana Europea de la Mobilitat i reivindiquem que, a partir del diàleg, la participació ciutadana i la responsabilitat política, es genere un model de mobilitat basat en sistemes integrats de transport públic, l’ús de la bicicleta i altres maneres sostenibles, que procure una millora en la qualitat de vida i el dret a la salut de les persones.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.