Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Per unes energies renovables ètiques i sostenibles

Nombroses organitzacions de diferents municipis del País Valencià es manifesten per la ubicació racional de les energies renovables

22 / 01 / 2023 | Intersindical

Intersindical Valenciana junt amb nombroses organitzacions, ha acudit a la manifestació convocada per la Coordinadora Valenciana per la Ubicació Racional de les Energies Renovables, el dissabte 21 de gener, per reivindicar la necessitat d’acabar amb els projectes de macro plantes fotovoltaiques previstes sobretot a les comarques de l’interior i que suposen una amenaça per als territoris rurals pel greu impacte ambiental que suposen.

La manifestació que s’ha iniciat davant la porta del Palau de Justícia, ha estat motivada per les votacions que tindran lloc al parlament el proper dimarts 24 de gener. En aquestes es votarà el Reial Decret llei 20/2022. Si aquest queda aprovat, d’acord amb els articles 22 i 23 es permetrà que els projectes de renovables de més de 50 MW no estiguen subjectes a cap avaluació ambiental, facilitant així la implantació de macro projectes sobre el nostre territori, fet que amenaça el patrimoni cultural i ambiental, així com la salut dels ecosistemes.

Les associacions han demanat que es paralitze el model plantejat pel Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic i per la Generalitat Valenciana.

Des d’Intersindical Valenciana apostem per un model de transició energètica just i respectuós amb el medi ambient que passa per l’autoconsum, les comunitats energètiques i les comunitats energètiques locals.

És urgent que ens unim per paralitzar aquesta barbàrie i protegir el patrimoni natural i agrícola, apostant així per un nou model energètic racional i sostenible.

RENOVABLES SÍ, PERÒ NO AIXÍ.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.